در این مقاله درباره روش بازاریابی ویروسی برای شما توضیح خواهیم داد، بسیاری از شرکت های بزرگ از این روش بازاریابی استفاده می کنند اما بکارگیری این روش خطراتی دارد که ممکن است به ضرر سازمان تمام شود.
پيام تبليغاتی يک شرکت با استفاده از ترغيب مشتريان به معرفي آن شرکت به دوستان و آشنايان ميتواند به طور چشمگيري فروش را افزایش دهد. این روش در وب سایت ها در حال گسترش است.شرکتهايي از جمله ياهو، هات ميل و آ.او.ال از اين روش استفاده مي کنند.
در واقع شرکت از مشتريان خود براي انجام کار استفاده مي کند و مشتري با هر بار استفاده، بي اختيار فروشنده محصول شرکت ميشود. اگر درصد زيادي از دريافت کنندگان پيام، آن را به تعداد زيادي از دوستان خود ارسال کنند، رشد ارسال آن پيام بسيار قابل توجه خواهد بود و به طبع اگر تعداد تبادل کم شود، رشد با شکست مواجه خواهد شد.
مزایای بازاریابی ویروسی؟
1- هزینه ی ایجاد مشتری برای بازاریابان تقریبا صفر است.
2- پیشنهاد فروش از بازاریاب به مشتری داده نمی شود،بلکه از طريق مشتري به مشتري انجام مي شود و این احتمال فروش را بالا می برد.
3- شبکه هاي اجتماعي کاملا به سمت وب حرکت کرده اند. اکنون بخش بزرگي از دوستان و اعضاي خانواده هر شخص روي خط است ، مشتریان می توانند پیشنهادات خود را از طریق شبکه اجتماعی به آنها انتقال دهند.
4- تماس شخصي بر روي وب تقريبا به صورت رايگان است. هر شخص مي تواند در عرض کمتر از يک روز با صد نفر ارتباط برقرار کند و هر کدام از اين صد نفر نيز به نوبه خود مي توانند با بيش از صد نفر ديگر ارتباط برقرار سازند. در واقع هرم ارتباطي مي تواند در مدت يک روز ساخته شود.
5- تأثير شبکه نقش مهمي را ايفا مي کند. همانطور که افراد بيشتري ثبت نام مي کنند و فروش آنها تصاعدی بالا می رود.
انواع بازاريابي ويروسي
1- ويروسي ارزشي: در اين حالت افراد تجربيات با کيفيت خود را با ديگران سهيم مي شوند.
فرد الف محصولي را امتحان مي کند و آن را خوب مييابد. پس او به فرد ب مي گويد که او نيز اين محصول را امتحان کند. سايتهاي هات ميل، آمازون، ياهو و کتابهاي هري پاترهمگي مثا لهايي از اين نوع بازاريابي هستند. در اين حالت محصولات بايد به اندازه کافي خوب باشند تا منجر به ترغيب افراد شوند.
2- ويروسي حيله اي : افراد به دلايل زيادي، ازطريق تشويق ديگران سعي در فروش محصول مي کنند.
فرد الف سعي مي کند تا فرد ب را متقاعد کند که محصول را امتحان کند، زيرا ممکن است در صورت استفاده فرد ب از آ ن محصول، فرد الف پاداشي دريافت کند. در اين حالت استفاده کننده بايستي احساس کند که پاداش ارزشمند است و اينکه محصولات به اندازه کافي خوب باشند که براي نارضايتي احتمالي ديگران بتوان ريسک کرد.
3- ويروسي حياتي :در اين حالت استفاده کننده است که بايستي احساس کند که آن تجربه و محصول ارزشمند است تا علاوه بر ايجاد تغيير در خود شخص ، دليلي براي ارسال آن به ديگران نيزداشته باشد.افراد مي خواهند تا در تجربيات خود با کساني شريک شوند.نرم افزارآکروبات و سا يت (eBay) مثالهايي از اين دسته اند.
4- ويروسي مار پيچي: افراد مي خواهند تا در تجربيات شاد، و يا جالب با ديگران شريک شوند.
فرد الف مي خواهد تجربه خود را با فرد ب در ميان بگذارد، به خاطر اينکه او فکر مي کند که فرد ب نيز آن موضوع را مثل خودش شاد ، و يا جالب مي داند.
5- ويروسي نا خوشايند: افراد به ديگران درباره تجربيات منفي خود هشدار ميدهند.
فرد الف محصول را امتحان مي کند و در مي يابد که محصول خيلي بدي است. سپس او مانع استفاده فرد ب از اين محصول مي شود.
مشکلات بازاريابي ويروسي
1-کنترل نام و نشان تجاري: در بعضي موارد افراد ممکن است، پيام را تعديل يا چيزي را به آن اضافه کنند که اين باعث ادراک متفاوت افراد از نام ونشان تجاري شرکت شود، چيزي که مورد نظر شرکت نبوده است و باعث شود نام و برند شرکت به خطر بیفتد.
2- رشد بدون نمودار( نگاره) : بازاريابي ويروسي مي تواند به مسيرهاي رشد غير قابل پيش بيني منجر شود و این رشد غیر قابل پیش بینی در استراتژی شرکت نباشد و به مسئله ای غیر قابل کنترل تبدیل شود.
3- تهديد روابط شخصي: اگراين نوع بازاريابي به صورت ضعيفي عمل کند، اين نوع بازار يابي مي تواند درابعاد وسيع باعث خدشه دار کردن موقعيت بازارياب شود.
شرکتهايي که قصد اجراي برنامه هاي بازاريابي ويروسي را دارند، بايستي اين مشکلات را در نظر داشته باشند و برنامه هايي را براي غلبه بر آنها طراحي کنند. برخي از راهکار هاي غلبه بر اين مشکلات در زير آمده است:
1- ايجاد نام و نشان تجاري بسيار قوي که تحمل تعبير و تفسير ها را داشته باشد.
2- انتخاب و استفاده کردن از ويروسي که داراي ارزش زيادي است و محدود ساختن روابط.
3- آشنايي و شناخت قوانين و مقررات وآموزش طرفداران شرکت.
4- گسترش، تنظيم و هدف گيري در مورد ويروس هايي که داراي ارزش هستند.
آنچه مسلم است بازاريابي ويروسي يک هدف نيست، بلکه بخشي از استراتژي جامع بازاريابي شرکت است. در واقع استفاده از این روش بسته به نوع استراتژی و هدف سازمان با احتیاط کامل باید در پیش گرفته شود در غیر این صورت ضرر سنگینی به سازمان خواهد زد.
شما در کلاس بازاریابی و فروش صفر تا صد بازاریابی و فروش را یاد خواهید گرفت و با انواع روش های بازاریابی از جمله بازاریابی ویروسی آشنا خواهید شد ،کافی است کلیک کنید

به Clubhouse مهدی حسینی بپیوندید
اگر مایلید در زمینه فروش و بازاریابی ، مدیریت کسب و کار ، منابع انسانی ، برندینگ، مشاوره تخصصی دریافت کنید کلمه مشاوره را به شماره 09170808088 پیامک کنید.