هر کسب و کاری که داشته باشید،برای این که بتوانید به اهداف سازمانی تان دست پیدا کنید نیازمند این هستید که بتوانید محصول و خدمات خود را به فروش برسانید و بتوانید به سازمان نقدینگی تزریق کنید، آموزش مذاکره و فروش و کلاس های بازاریابی در این راه به شما کمک می کنند، فروش شاهرگ اصلی کسب و کار شما است، بنابراین دانستن تکنیک های بازاریابی و فروش برای شما لازم و ضروری است.در هر کسب و کاری که فعالیت می کنید پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه کنید،در این مقاله مهارت هایی که در کلاس بازاریابی و فروش یاد می گیریم را توضیح می دهیم با ما همراه باشید:
کلاس بازاریابی و فروش،نوابغ فروش نرم
فروش مستقیم و غیرمستقیم
فروشها یا به طور مستقیم از طریق تعامل بین فروشنده و خریدار انجام میشوند و یا به طور غیرمستقیم از طریق معرفی دهان به دهان یا سایر روشهای بازاریابی.
دو نوع رویکرد اصلی در فروش کدامند؟
دو نوع رویکرد فروش وجود دارد: مدل بنگاه به بنگاه (B2B) و مدل بنگاه به مصرفکننده (B2C). هر کدام از این رویکردها مستلزم استراتژیها و تکنیکهای متفاوتی هستند.فروشهای B2B معمولا مستلزم حضور نمایندهی خریدی است که تصمیماتی که به نفع شرکت است را اتخاذ کند. از این روش برای سودآوری کسب و کار استفاده می شود.در حالی که فروشهای B2C معمولا به منظور تامین رضایت یا کارایی صورت میگیرند.
اگر می خواهید روش های بازاریابی و فروش با استفاده از ابزارهای دیجیتال را بیاموزید کلیک کنید
برای اینکه در فروش موفق شوید به نکات زیر توجه کنید در کلاسهای بازاریابی درباره ایجاد مزیت رقابتی صحبت خواهند کرد.
مهارت هایی که در کلاس بازاریابی و فروش یاد می گیریم
-
چرا مشتریان باید از من خرید کنند؟
باید همواره این سوال را از خود بپرسید که شما چه برتری نسبت به رقبا دارید
شما چه محصول و چه خدماتی دارید که نسبت به دیگر متمایز است؟
اگر جای مشتری بودید کالا را خریداری می کردید؟ علت خرید یا عدم خرید را پیدا کنید.
- حرفه ای با مشتری ارتباط برقرار کنید
سوالات هوشمندانه از مشتری بپرسید ، نیازهای مشری را پیدا کنید و متناسب با نیازش به او محصولی را معرفی کنید.
-
برچسب های منفی به خود نزنید
قبل از ارتباط با مشتریان ناامیدی را از خود دور کنید جملات مثبت با خود تکرار کنید و سعی کنید با روی گشاده با مشتری صحبت کنید تا مشتری انرژی مثبت شما را دریافت کند.
باید شخصیت هر مشتری را بشناسید و مناسب با آن زمان گفتگو را تنظیم کنید برای مثال گاها ممکن است مشتریان شما بیشتر از دسته احساسی باشند و یا تحلیل گر باشند و به دنبال نکات ریز نقاط قوت و ضعف محصول شما بگردندبه همین دلیل شخصیت شناسی می تواند به شما کمک کند.
از تکنیک های زیر برای بازاریابی خود استفاده کنید:
-
از تکنیک دعوت استفاده کنید
از مشتریان دعوت کنید تا جنس شما را تست کنند و یا بپوشند به مشتری بگویید اگر بعد از تست از محصول خوشش نیامد هیچ ایرادی ندارد.این گونه مشتری راحتتر محصول شما را می پذیرد.
- تکنیک جایگزینی
دو یا سه نمونه تقریبا مشابه به مشتریان نشان دهید تا حق انتخاب داشته باشد اگر محصولی را نپسندید محصول مشابه دیگری را نشانش دهید.
- تکنیک اجازه:
برای سهولت در انتخاب مشتری و راهنمایی او ،از مشتری اجازه بگیرید.
- مشاور باشید:
مشتری باید احساس کند که شما مشاور او هستید و قصدکمک به او را دارید، صراحتا به مشتری بگویید که کمک می کنید تا بهترین جنس را بخرد
نکات مهم در مذاکره فروش که بازاریابان باید بدانند:
شناخت مشتریان سرد،گرم،داغ
- مشتری احتمالی: با خریدار بالقوه از طریق تماس سرد (تماس تلفنی) ارتباط برقرار میکنید و ممکن است او به پیشنهاد شما علاقهمند شود.
- مشتری احتمالی واجد شرایط یا «گرم»: نیازهای مشتری احتمالی از طریق پیشنهادتان برآورده میشود و او برای خرید متقاعد میشود.
- مشتری احتمالی «داغ»: فروشنده در شرف بستن قرارداد است. مخالفتهایی از سوی خریدار وجود دارد که قبل از فروش باید رفع شوند.
- مشتری: خریدار تصمیم به خرید میگیرد.
تکنیک های طلایی که در کلاسهای بازاریابی آموزش می بینید، یکی از مهم ترین مهارتها آموزش مذاکره و فروش است:
-
تکنیک دعوت از مشتریان
سادهترین روش و تکنیک فروش دعوت از مشتری برای خرید میباشد.
با این جمله: اگر از این خوشت اومده، چرا امتحانش نمی کنی؟
مشتری با توجه به تجربیات قبلی خود ممکن است بگوید نه ممنونم.
اما فروشنده حرفهای و خوب هیچکدام از مشتریان را بدون دعوت نمیگذارد از دادن پیشنهاد به مشریان نترسید.
- تکنیک جایگزینی محصول برای مشتری
با این جمله: از کدوم محصول بیشتر خوشت اومده؟” ذهن مشتری را از حالت تشویش رها کنید.
مشتریان از اینکه چند انتخاب داشته باشند خوشحال میشوند اما یادتان باشد با زیاد کردن انتخاب های مشتری او را گمراه نکنید،در صورت وجود یک محصول میتوانید با ارائه تخفیف او را به خرید ترغیب نمایید.
- تکنیک مراقبت و مشاوره به مشتری
مشتری باید این احساس را داشته باشد که حتی اگر در انتخابش دچار اشتباه است، فروشنده مانند یک مشاور با وی برخورد میکند و مشاوره صحیح میدهد.در هنگام فروش محصولات نقش مشاور داشته باشید.
به مشتری اطمینان دهید شما در کنارشان هستید و در صورت انتخاب اشتباه شما او را آگاه مینمایید به این طریق حس خوب و خوشایندی به مشتری القا میگردد. مشتریان تا لحظات آخر خرید نیز تردید دارند بنابراین در صورتی که شما به آنها اطمینان دهید مراقب همه چیز هستید خیلشان آسوده میشود.
-
تکنیک زاویه تند برای رفع بهانه جویی مشتری
راه هر چیزی که مشتری با او مخالفت می کند را ببندید و سعی کنید دلیلی برای نارضایتی او باقی نگذارید.
بر اساس مخالفت های مشتری حرکت کنید.در صورتی که به دلیل قیمت بالا از خرید انصراف داد به او بگویید اگر آن را برای شما قسطی کنم چطور؟
یا در صورتی که گفت تا صبح نیاز دارم شما به او بگویید تا بعداز ظهر برایتان آماده میکنیم.هر گاه مشتری مخالفت کرد شما از همان زاویه راه را ببندید وجلوی عدم خرید او را بگیرید.
- تکنیک اجازه گرفتن از مشتری
ما دوست داریم که از ما اجازه گرفته شود. مشتری را مجبور نکنید. برای او چند گزینه مهیا کنید و به او اجازه دهید انتخاب کند. برای مثال بگویید “اجازه میدهید فاکتور را بنویسم؟” یا “اجازه میدهید من در انتخاب کمکتون کنم؟”. مطمئنا با این سوال احتمال بیشتری برای موفق شدن شما وجود دارد.
به Clubhouse مهدی حسینی بپیوندید
اگر مایلید در زمینه فروش و بازاریابی ، مدیریت کسب و کار ، منابع انسانی ، برندینگ، مشاوره تخصصی دریافت کنید کلمه مشاوره را به شماره 09170808088 پیامک کنید.