استراتژی تقسیم بندی بازار، رایج ترین نوع تقسیم بندی بازار کدام است؟ بخش بندی بازار، طبقه بندی بازار اصطلاحاتی است که در علم بازاریابی و فروش به کار می بریم. زمانی که شما اقدام به تولید محصول یا ارائه خدمتی می کنید باید مخاطبین خود را با پارامترهای مختلفی سن و جنسیت و درآمد و منطقه ی جغرافیایی و … بشناسید و برای گروهی خاص با توجه به نیازهایشان محصولات را تولید کنید، دوره آموزشی فروش و بازاریابی شما با رایج ترین نوع تقسیم بندی بازار آشنا می شوید. در این مقاله پارامترهای تقسیم بندی بازار برای یک کالا را برای شما شرح می دهیم و مثال تقسیم بندی بازار را برای شما خواهیم گفت:
استراتژی تقسیم بندی بازار، رایج ترین نوع تقسیم بندی بازار کدام است؟
1. تقسيم جغرافيايى
در چه سطحی می خواهید فعالیت کنید؟ یک کشور؟ ناحیه؟ استان؟ شهر؟
2. تقسيم براساس عوامل جمعيتشناختى
2.1 سن و دوره ی زندگى
مخاطبین شما چند ساله اند؟ بسته به سن و سال آنها نوع خواسته هایشان متفاوت است همچنین روش های تبلیغات با توجه به سن آنها تعیین می شود.
2.2 جنس
تقسيم بازار براساس جنسيت از ديرباز در زمينه پوشاک، آرايش، لوازم آرايشى و مجلات مرسوم بوده است. اخيراً نيز بعضى از بازاريابان به مزاياى تقسيم بازار براساس جنسيت پى بردهاند. براى مثال اکثر مارکهاى دئودورانت موجود، توسط خانمها و آقايان هر دو استفاده مىشود.
2.3 درآمد
از کالای شما جز کالاهای لوکس و تجملاتی باشد این قسمت حائز اهمیت است در هر حال درآمد و قدرت خرید مخاطبین شما حائز اهمیت است.آیا آنها حاضرند برای خرید کالای شما قیمت تعیین شده را بپردازند؟
3. تقسيم براساس عوامل روانتشريحى
بخش بندی بازار، طبقه بندی بازار
روانتشريحى عبارتند از : طبقه اجتماعي، سبک زندگى و شخصيت
طبقه ی اجتماعی افراد عادات زندگی آنها را همچون انتخاب ماشین،پوشاک،تفریح و… را تعیین می کند.
3.2 سبک زندگى
علاقه مردم به کالاهاى مختلف تحت تأثير سبک زندگى آنان قرار دارد و در حقيقت کالاهايى که مردم مىخرند گوياى سبک زندگى آنان است. بازاريابان هم اکنون بهطور فزايندهاى بازار خود را براساس سبک زندگى مصرفکننده قسمت بندى مىکنند.
4. تقسيم بازار براساس عوامل رفتارى
در اين نوع تقسيم، خريداران براساس سطح اطلاعات، عقايد، موارد مصرف يا واکنش نسبت به يک کالا به گروههاى مختلفى تقسيم مىشوند.
4.1 عقيده
بعضی از افراد بر اساس عقایدشان دیدگاه مثبتی با بعضی از کالاها دارند و بعضی دیگر ممکن است از آن متنفر باشند برای مثال مشروبات الکلی ،گوشت خوک و… مثال هایی از آن هستند.
4.2 مرحله آمادگى خريدار
مردم در هر مقطع زمانى از نظر آمادگى براى خريد يک کالا در مراحل مختلفى قرار دارند: بعضى از مردم اصولاً از وجود کالا هيچگونه آگاهى ندارند، بعضى از آن کاملاً آگاه هستند، تعدادى از مردم بهنحوى از وجود کالا اطلاع يافتهاند، بعضى از مردم نسبت به کالا علاقهمند هستند و درحالىکه تعدادى از آنها خواهان کالا هستند، تعدادى ديگر قصد خريد آن را دارند. تعداد افراد در هر مرحله از مراحل يادشده در تهيه برنامه بازاريابى تأثير مىگذارد.فکر می کنید چند درصد از مخاطبین شما از وجود شما آگاهند و برای خرید آمادگی دارند؟
4.3 وضعيت وفادارى
وضعیت وفاداری مشتریان شما چطور است؟ آیا آنها برای خرید یک مارک و برند خاص متعصب هستند یا برای آنها فرقی ندارد که چه برندی را می خرند؟
4.4 ميزان مصرف
بازار را همچنين مىتوان براساس ميزان مصرف به گروه زياد، متوسط و کم تقسيم کرد. گروه زياد غالباً درصد ناچيزى از مصرفکنندگان را در بازار تشکيل مىدهند، اما درصد قابل ملاحظهاى از خريد توسط همين افراد انجام مىشود.
4.5 مناسبت
خريداران را مىتوان بنا بر زمان تصميمگيرى و خريد و مصرف يک کالا تقسيم کرد. تقسيم بازار بر اين اساس به شرکتها در ايجاد عادت به کالا کمک مىکند. براى مثال، آب پرتقال غالباً همراه با صبحانه صرف مىشود ولى کشاورزان با برنامههاى خاصى نوشيدن آب پرتقال را به عنوان يک نوشيدنى گوارا در ساير اوقات روز نيز ترويج دادهاند.
برای اطلاعات از دوره آموزشی فروش و بازاریابی کلیک کنید

دوره آموزشی فروش و بازاریابی
استراتژی های تقسیم بندی یا بخش بندی بازار
استراتژی تقسیم بندی بازار، رایج ترین نوع تقسیم بندی بازار در دوره بازاریابی و فروش برای شما شرح داده خواهد شد.
روش های نوین تقسیم بازار
اغلب محققین در تقسیم بازار، تنها از یک مجموعه متغیرهای بخش بندی استفاده می کنند؛ این روش پاسخگوی بسیاری از پرسش ها است، اما دلیلی برای محدود کردن بخش بندی به یک معیار وجود ندارد. یک طرح تقسیم مبتنی بر تنها یکی از مجموعه متغیرها، ممکن است کاربرد اطلاعات را در شرکت نیز محدود کند، چرا که کاربران مختلف طرح تقسیم، نیازهای متفاوتی دارند.
مثلا مدیران توسعه محصول ، متقاضی تقسیم بر اساس ارزش ها و جستجوی مزایا می باشند. مدیران ارتباطات بازاریابی ، درخواست تقسیم بر اساس گروههایی از خریداران با نیازها را داشته باشند.
در روش های نوین تقسیم بازار می توان پارامترهای مختلف را با هم ترکیب کرد.
تقسیم بندی چند بعدی
یک طرح تقسیم بندی بر مبنای ابعاد چندگانه که طرح های تقسیم مجزا برای هر یک استفاده می کند می تواند برای انعطاف پذیری استراتژی بازاریابی و یا اجرای تاکتیک های بازاریابی مفید باشد. بنابراین می توان با مبناهای مختلف ، تقسیم بندی متعددی بر روی یک نمونه از خریداران انجام داد.
مثلا در بازار خودرو ، ممکن است خریداران نیاز به یک وسیله برای حمل دو بزرگسال که قدرتمند و قابل اعتماد باشد، دارایی و ثروتش به گونه ای باشد که توان پرداخت مشخص و در بازه خاصی داشته باشد و تمایل او نیز منحصربه فرد بودن وسیله نقلیه اش باشد.
در این روش نیازها و انتظارات مشتریان را به صورت سلول هایی در نظر می گیریم و آنها را به هم پیوند می زنیم و به یک طرح جامع برای تولید و یا بازاریابی می رسیم.
اگر مایلید در دوره آموزشی فروش و بازاریابی شرکت کنید، همین الان کلمه نوابغ فروش را به شماره 09170808088 ارسال کنید.
اگر مایلید اصول مدیریت کسب و کار را حرفه ای و کاربردی بیاموزید کلیک کنید