بازاریابی و فروش

8 روش قیمت گذاری محصولات

8 روش قیمت گذاری محصولات

اگر مدیر فروش و یا مدیر عامل هستید حتما تا کنون برای قیمت گذاری محصولات خود دچار مشکل شده اید، یکی از دشوارترین کارها در فروش قیمت گذاری محصولات است و در عین حال بسیار روی میزان فروش تاثیر گذار است، اگر می خواهید 8 روش قیمت گذاری محصولات را بیاموزید این مقاله را مطالعه کنید.

rabert j.dolan یکی از سرشناسان و متخصصان ، فرآیند قیمت گذاری را به عنوان (بزرگترین دردسر مدیران بازاریابی) معرفی می کند.

وی گام های زیر را برای بهبود این فرآیند معرفی می کند.

قیمت گذاری محصول

 

1- ارزش محصول یا خدمت را برای مشتریان ارزیابی کنید:

شرکت ها باید به جای تصمیم گیری در خصوص قیمت بر اساس هزینه محصول ، ارزش محصول خود را برای مشتری شناسایی کنند.

 

2- تغییرات شیوه ارزش گذاری محصول نزد مشتریان را جست و جو کنید:

مشتریان اغلب در زمینه چرا و چگونگی استفاده از محصول سلیقه های مختلفی داردو ارزش یک محصول برای هر گروه از مشتریان متفاوت است.شرکت ها می توانند قیمت های خود را با توجه به این سلیقه های گوناگون تغییر دهند تا از تمامی مزایا نزد گروه های مختلف مشتری بهره مند شوند.

 

3- حساسیت مشتریان نسبت به قیمت گذاری را ارزیابی کنید:

شرکت ها باید کشش قیمتی ( درصد تغییر در میزان محصول فروخته شده به ازای یک درصد تغییر در قیمت) محصولات خود را بر اساس سه حوزه مشخص کنند: وضعیت اقتصادی مشتریان ، میزان استفاده مشتری و موقعیت رقابتی

 

4- ساختار بهینه قیمت گذاری را مشخص کنید:

شرکت ها می توانند به جای استفاده از قیمت ثابت از ارائه تخفیف ها بر مبنای حجم کالای خریداری شده استفاده کنند.یا با بهره گیری از سیاست های قیمت گذاری bundel pricing ترکیبی از محصولات مختلف را به فروش رسانند.

ساختار و الگوهای مختلف قیمت گذاری می تواند در این گام مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد و بهترین آنها انتخاب شود.

 

5- واکنش های رقبا را در نظر بگیرید:

به منظور اجتناب از جنگ قیمت ها ، که به زیان هر دو طرف تمام می شود شرکت ها باید تاثیرات بلند مدت تصمیمات قیمت گذاری خود را با توجه به فعالیت رقبا مورد بررسی قرار دهند.

 

6- قیمت واقعی محصول را تا مرحله انجام داد و ستد ردیابی کنید:

اگرچه هر محصولی از قیمت اولیه مشخصی در نزد فروشنده برخوردار است اما ممکن است قیمت آن تا رسیدن به مرحله نهایی و ارائه به مشتری کاهش یافته یا از تخفیف برخوردار شود.علاوه بر آن درآمد خالص به دست آمده از محصول تحت تاثیر فاکتورهایی مانند ادعای خسارت توسط مشتری یا استرداد محصول توسط وی قرار می گیرد.قیمت واقعی محصول باید با در نظر گرفتن تمامی این موارد محاسبه شود.

 

7- واکنش های هیجانی مشتریان را ارزیابی کنید:

واکنش های هیجانی مشتریان نسبت به قیمت می تواند تاثیرات بلند مدت چشمگیری داشته باشد که از تاثیرات کوتاه مدت بر فروش محصول برتر باشد.

 

8- ارزش هزینه صرف شده برای حفظ هر مشتری را ارزیابی کنید:

مشتریان پرهزینه همواره قیمت های بالایی برای خرید محصولات نمی پردازند. شرکت ها باید ضمن هدف گذاری بر مشتری تلاش کنندتا میزان ارزش آفرینی مشتری را متناسب با هزینه ارائه خدمات به آنها حفظ کنند.

 

 

در این مقاله 8 تکنیک قیمت گذاری محصولات را شرح دادیم

 

اگر مایلید در رابطه با فروش و تکنیک های فروش  و روش های قیمت گذاری مشاوره دریافت کنید می توانید از مشاوره مهدی حسینی استفاده کنید کافی است کلمه مشاوره را به شماره 09170808088 پیامک کنید و یا با همین شماره تماس بگیرید

 

 

اگر مایلید تکنیک های فروش و بازاریابی را به صورت عملی و اصولی یاد بگیرید و فروش خود را حداقل 5 برابر کنید کلیک کنید

مقاله بعدی

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مهدی حسینی مدرس و مشاور کلیک کنید.

مهدی حسینی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *