مدیریت کسب و کار

استراتژی شروع کسب و کار

استراتژی کسب و کار (Business Strategy) چیست؟

 

اگر می خواهید که در صنعت خود رقیبی جدی برای دیگران باشید باید حتما از یک “استراتژی شروع کسب و کار حقیقی و یا اینترنتی خوب” بهره ببرید . بی شک داشتن استراتژی کسب و کار موفق به برندینگ و بازاریابی محصولاتتان کمک قابل توجهی خواهد کرد بخصوص اگر در همکاری در فروش مشغول به کار هستید . تا به حال شده که فکر کنید چرا بعضی از کسب و کارها و شرکت ها از بعضی دیگر موفق تر هستند؟ چرا بعضی آنچنان پیشرو هستند که دیگران حتی توان رقابت با آنها را ندارند؟

 

استراتژی شروع کسب و کار (Business Strategy) در استفاده حداکثری از منابع موجود برای دستیابی به اهدافتان کمک می کند. با استفاده از چنین استراتژی کسب و کار خوب و موثری می توانید شرایط کاریتان را از رکود به رونق برسانید و شرایطی به وجود آورید که کسب درآمد بیشتری نسبت به گذشته داشت باشد . اکثر بیزینسها پس از مدتی به نقطه ای می رسند که بنیانگذاران دیگر قادر به انجام همه امور نیستند ؛  و این نقطه بهترین زمان برای فکر کردن در مورد یک استراتژی خوب در راستای دست یابی به اهداف و تصمیم گیری های درست است.

 

همه ما میدانیم که با این که شروع یک کسب و کار برای صاحب آن کسب و کار بسیار جذاب است اما همواره ریسک زیادی را نیز با خود به همراه دارد کسب و کارهای زیادی وجود دارند که با وجود این که به گمان خودشان خوب شروع کرده اند اما پس از مدتی  یا ورشکست شده اند یا قبل از ورشکستگی دست از فعالیت کشیده اند ! طبق بررسی های انجام شده در حال حاضر بیزینس کوچینگ گزینه ای بسیار  معقولانه برای شروع کسب و کار است و شما میتوانید با استفاده از بیزینس کوچینگ و در حضور یک بیزینس کوچ موفق اقدام به راه اندازی و شروع یک کسب و کار کنید.

 

تاریخچه استراتژی

 

استراتژی کسب و کار برای اولین بار در دهه 1960 میلادی در کشور ایالات متحده ظاهر شد و تا دهه 1970 سیر تحول را پیش گرفت اما امروزه روش ها و الگوریتم های آن تغییر کرده و بر پایه برنامه ریزی بلندمدت برای رسیدن به اهداف استوار است. این فاکتور از 4 مدل برخوردار است که بر اساس آن میزان رشد بیزینس و ریسک های مرتبط با آن را تحلیل می کند. در ادامه فاکتورها را باهم بررسی خواهیم کرد.

 

هدف اصلی استراتژی کسب و کار

استراتژی کسب و کار

به طور کلی با استفاده از Business Strategy خوب می توان برای دوره زمانی طولانی سوددهی را در سطح ثابتی نگه داشت و از اشتباهات معمول برای پیشی گرفتن از رقبا در بازار دوری کرد. اگر ایده کسب و کار اینترنتی دارید، با تدوین یک استراتژی شروع کسب و کار کوچک و خوب می توانید حسی مشترک برای تمامی افراد در راستای رسیدن به اهدافتان تعیین کرده و مسیر حرکت به سمت موفقیت را هموار کنید. به طور کلی استراتژی کسب و کار موثر باید شرایط زیر را فراهم کند:

 

  • اولویت بندی کارها
  • اتخاذ تصمیمات درست
  • ” نه” گفتن به مسیرهای اشتباهی
  • بهره بردن حداکثری از موقعیت خود و فرصت های موجود در بازار

اگر در حال رقابت سنگین و شدید با دیگران هستید، تدوین استراتژی خوب به معنی تشخیص دادن مزایای رقابتی و موقعیت ایده آل در بازار است. بعد از این مرحله می توانید برای فعالیت هایی که شما را به آن نقطه برساند برنامه ریزی و اقدام کنید. کار کردن بر روی استراتژی کسب و کار اینترنتی به پیدا کردن کلید موفقیتتان و هموار کردن مسیر دستیابی به اهدافتان کمک می کند.

بی شک بدون داشتن استراتژی درست، تصمیمات متناقضی خواهید گرفت که در انتها شما را به وضعیت مالی بد و جایگاهی ضعیف در بین رقبایتان سوق می دهند.

مزایای استراتژی

مزایای استراتژی

 

از آنجا که استراتژی شروع یک کسب و کار چارچوب حیاتی برای دستیابی به اهداف و موقعیت رقابتی مناسب در بازار محسوب می شود مزایای زیر را به دنبال دارد:

 

  • با برنامه ریزی استراتژیک می توانید پیشرفت های آینده خود را بسازید. این فاکتور فرصت های مناسب برای ریسک کردن و شکست خوردن را در اختیارتان قرار می دهد و در خلال آن یاد می گیرید چگونه به بحران های بازار واکنش نشان دهید.
  • درمی یابید اهداف روشنی برای پیشرفت کارتان داشته باشید؛ متوجه می شوید کجا باید سرمایه گذاری کنید، منابع مالی خود را بسنجید و چگونه برنامه زمانی قابل قبولی برای خود تعیین کنید.
  • می توانید با شناخت اصولی رفتار مشتری و گرفتن تصمیمات هوشمندانه برای فروش و بازاریابی میزان سود و درآمد خود را بالا ببرید.
  • با داشتن برنامه منطقی در پیشبرد کسب و کار روز به روز رضایت شغلی بیشتری احساس می کنید و برای ادامه کار خود انگیزه می گیرید.
  • استراتژی کسب و کار برای بیزینس اسکلت قوی و پشتیبان فراهم می کند؛ یعنی چه؟ یعنی طول عمر کسب و کارتان برای آینده تضمین خواهد شد چون به فرصت های واهی مانند شانس و فرصت های زودگذر تکیه نکرده اید.

مراحل شروع یک کسب کار از نظر یک بیزینس کوچ

اگر از یک بیزینس کوچ حرفه ای در مورد نحوه شروع کسب و کارتان سوال کنید به احتمال زیاد به موارد زیر اشاره خواهد کرد :

مراحل شروع یک کسب کار از نظر یک بیزینس کوچ

1.ایده یابی کردن بسیار مهم است!

تا زمانی که ایده ای درست و حرفه ای نداشته باشید نمیتوانید کسب و کار موفقی را  راه اندازی کنید فرقی ندارد که شما برای راه اندازی کسب و کار از بیزینس کوچینگ بهره میبرید ،یا نه در هر صورت تا زمانی که ایده درستی نداشته باشید نمیتوانید انتظار موفقیت داشته باشید.

 

2.بیزینس پلن را فراموش نکنید!

آیا تا کنون چیزی در مورد بیزینس پلن شنیده اید؟ در حال حاضر بیزینس پلن یا طرح کسب و کار یکی از مواردی است که بسیاری از کسب و کارها اهمتی به آن نمیدهند در سایت مرکز بیزینس کوچینگ ایران یک مقاله جامع در مورد بیزینس پلن نگارش شده است که توصیه میکنیم حتما این مقاله را مشاهده کنید.

 

3.بودجه کسب و کارتان را مشخص کنید

یک اشتباهی که همیشه بسیاری از کسب و کارها مرتکب آن میشوند، این است که توجهی به بودجه اولیه ندارند ابتدا با بررسی کسب و کارتان بررسی کنید که چه قدر بودجه نیاز دارید و بعد تلاش کنید این بودجه را تامین کنید.

 

4.بیمه کردن کسب و کار را فراموش نکنید !

یکی از کارهایی که بعد از تعیین بودجه باید انجام بدهید این است که کسب و کارتان را بیمه کنید با بیمه کردن کسب و کارتان دیگر هیچ گونه ریسکی نخواهید داشت.

 

5.تیم سازی بسیار اهمیت دارد

شما به تنهایی شاید بتوانید یک کسب و کار را شروع کنید ولی نمیتوانید آن را ادامه بدهید، بهترین کاری که میتوانید در این زمینه انجام بدهید این است که از یک تیم حرفه ای برای رسیدن به اهداف کسب و کاری خود استفاده کنید.

 

6.از بیزینس کوچ مشاوره بگیرید !

دیگر برای همه روشن شده است که کلید گم شده موفقیت کسب و کارهای مختلف بیزینس کوچینگ است . شما به راحتی با شرکت در دوره های بیزینس کوچینگ یا مشورت با یک بیزینس کوچ حرفه ای میتوانید در مدت زمان کوتاهی کسب و کار خود را به موفقیت برسانید

در هر کسب و کاری، سطوح مختلف استراتژی وجود دارد. هر یک از این سطوح کانون توجه متفاوتی دارند، و به ابزارها و مهارتهای مختلفی نیازمندند. استراتژی به عنوان نقشه‌ی راه ، مسیر حرکت و پایان کار را برایتان روشن می‌سازد تا با نگرش واضح و کاملی به رقابت در بازار بپردازید. فراموش نکنید که هرگز بدون استراتژی وارد کسب و کار نشوید.

 

امید است این مقاله در راستای استفاده درست از فرصت ها و ارایه ی تکنیک های کلیدی برای بهتر شدن ببیزینس شما کاربردی باشد. برای استفاده از دوره های کوچینگ مفید برای کسب و کارتان بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دوره ی کوچینگ کسب و کار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *