مدیریت کسب و کار

هوش رقابتی

تعریف هوش رقابتی

هوش رقابتی خود را جمع آوری کنید و در مقابل هر آنچه که رقبای شما قرار است انجام دهند شما زودتر از انها وارد عمل شوید. اگر موسس استارت آپ یا کارمند اولیه هستید، به احتمال زیاد اصطلاح «هوش رقابتی» را شنیده اید. شاید سرمایه گذاران شما بر اهمیت هوش رقابتی تاکید کرده باشند، یا شاید شما در مورد این اصطلاح خوانده باشید.

هوش رقابتی چیست؟

هوش رقابتی رشته ای است که بدانیم کجا و چگونه در همه جنبه های مربوط به یک کسب و کار در مقابل رقبا قرار می گیریم. با این حال، ممکن است در مورد اینکه هوش رقابتی دقیقاً به چه معناست، هنوز روشن نباشید. علاوه بر این، چگونه می دانید که آیا شرکت شما برای هوش رقابتی آماده است؟ اگر آماده هستید، دقیقا چگونه شروع می کنید؟

آیا آماده هستید؟

هوش رقابتی رشته ای است که بدانیم کجا و چگونه در همه جنبه های مرتبط با کسب و کار خود در مقابل رقبا قرار می گیرید . در زیر تعدادی از سیگنال‌ هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شرکت شما آماده انجام هوش رقابتی عمیق است:

  • هنگامی که تیم های فروش و/یا موفقیت مشتری شما شروع به شنیدن بیشتر در مورد رقبای شما در مکالمات خود می کنند. زمانی که شرکت‌های دیگر شروع به جلب توجه برای مشتریان شما می‌کنند، وقت آن است که هوش رقابتی را در اولویت قرار دهید.
  • افزایش آگاهی از رقبا، یا حتی یک وحشت قابل لمس، در سراسر شرکت شما ظاهر می شود.
  • مجموعه محصولات شما در حال رشد و تکامل است. این نشان می‌دهد که رقابت شما احتمالاً در حال رشد و تکامل است، بنابراین اولویت‌بندی هوش رقابتی کلیدی است.

با این حال، قبل از هرچیزی، ابتدا باید تفاوت های رقابتی شرکت خود را درک کنید. منحصر به فرد بودن شما در بازار احتمالاً دلیل وجود شرکت شما است. تا زمانی که این کار اولیه را انجام ندهید، کمتر متوجه خواهید شد که چه ویژگی هایی از رقبای شما ارزش پیگیری دارند.

هوش رقابتی رشته ای است که بدانیم کجا و چگونه در همه جنبه های مرتبط با کسب و کار خود در مقابل رقبا قرار می گیرید

چگونه شروع کنیم

هنگامی که متمایز کننده های شرکت خود را شناسایی کردید، زمان شروع است. در اینجا چهار بهترین روش برای اینکه شما را سریع پیش ببرید آورده شده است.

GOOGLE ALERTS را تنظیم کنید

این ممکن است ابتدایی یا بی اهمیت به نظر برسد، اما بسیار مهم است. پنج رقیب برتر خود و کلمات کلیدی که بهترین ارتباط را با کسب و کار شما و کسب و کار رقبایتان دارند را بنویسید. سپس Google Alerts را برای این شرایط تنظیم کنید تا نبض کار را در مورد آنچه در بازار شما می‌گذرد دریافت کنید. با گذشت زمان، می توانید شرایط هشدار خود را تنظیم کنید و موارد جدید را نیز وارد کنید. به عنوان مثال، شاید تیم فروش شما متوجه شود که مشتریان دائماً در مورد رقبای خاص صحبت می کنند. نام رقبای جدید را به Google Alerts خود اضافه کنید.

یک کانال ارتباطی ایجاد کنید 

هوش رقابتی مستلزم ارتباط منظم در کل شرکت است. یک خط مشی رسمی برای تیم هایی مانند فروش، بازاریابی و موفقیت مشتری تنظیم کنید  تا مرتباً آنچه را از مشتریان می شنوند به اشتراک بگذارند تا شرایط مربوطه به لیست هشدارهای Google شما اضافه شود. پنج دقیقه از جلسات تیمی و/یا همه جانبه برای به اشتراک گذاشتن هرگونه اطلاعات رقابتی جدید به صورت داخلی صرف کنید. یک کانال DM یا خبرنامه ایمیل اختصاصی راه‌اندازی کنید که شامل جمع‌بندی هفتگی یافته‌های رقبای اصلی می‌شود تا همه در شرکت به اهمیت به‌روزرسانی‌های منظم اطلاعات رقابتی عادت کنند.

حقایق را دریابید

برخی استارت‌آپ‌ها در دام این می‌افتند که هوش رقابتی خود را پوشش دهند یا بیش از حد به آن تکیه کنند، اما این کارساز نیست. هنگام جمع آوری هوش رقابتی، ضروری است که قبل از به اشتراک گذاشتن تجزیه و تحلیل خود، به طور عینی بیان کنید که دقیقاً با هر رقیب چه اتفاقی قرار است بیافتد. دقیقاً چگونه یک رقیب در مقابل پیشنهادات شرکت شما قرار می گیرد؟ آنها دقیقاً کجا برنده می شوند و شما کجا برنده می شوید؟

اسناد سطح بالا ایجاد کنید 

امکانات محتوا برای هوش رقابتی واقعاً بی‌پایان است، بنابراین بهترین مکان برای شروع، ایجاد یک صفحه برای هر یک از پنج رقیب برتر شماست. هر یک از این اسناد باید به طور خاص بیان کند که چگونه رقیب در برابر کسب و کار شما، نقاط قوت و ضعف رقبای شما و نقاط قوت و ضعف شرکت شما قرار می گیرد.

چگونه از داده ها استفاده کنیم ؟

به محض اینکه هوش رقابتی با کیفیت به طور منظم شروع به کار کرد، افراد بیشتری در سراسر شرکت شما به اطلاعات علاقه مند خواهند شد. برخی حتی ممکن است کمی عصبی یا غرق در آن شوند، بنابراین مهم است که به طور فعال تیم های خاصی را در مورد نحوه بهینه سازی اطلاعاتی که از تلاش های هوش رقابتی شما به دست می آید راهنمایی کنید. در اینجا چند راهنمایی وجود دارد:

هوش رقابتی با کیفیت به طور منظم شروع به کار کرد

تیم های محصول:

از هوش رقابتی برای تأثیرگذاری بر نقشه راه محصول شرکت استفاده کنید.

تیم های موفقیت مشتری:

از هوش رقابتی برای هدایت مکالمات مشتری استفاده کنید و به اعضای تیم موفقیت مشتری اجازه دهید ارزشی را که محصول شما ارائه می دهد برجسته کنند و توضیح دهند که چگونه نسبت به سایر محصولات برتری دارد.

تیم‌های فروش:

هوش رقابتی کاملاً مهم است، زیرا مشتریان بالقوه همیشه در مورد رقبا و اینکه چرا باید محصول یا خدمات شما را نسبت به دیگران انتخاب کنند سؤال می‌کنند.

تیم های بازاریابی و بازاریابی محصول :

هوش رقابتی باید مستقیماً همه پیام های محصول و شرکت را دریافت و پردازش کند.

نکته نهایی

در فضای بی ثبات کسب و کار امروز، انجام هوش رقابتی مهمتر از همیشه است. مهم نیست که در چه مرحله ای از فرآیند  هستید، به یاد داشته باشید که داده های عینی را بر آنچه که خوب به نظر می رسد اولویت دهید. هرگونه تعصب در مورد رقبا را از تلاش خود دور نگه دارید و برنامه ریزی کنید تا در نهایت یک منبع اختصاصی را استخدام کنید تا هوش رقابتی را به طور موثرتری انجام دهید.

مهمتر از همه،  شما قرار نیست هر بار تمام نقاط داده را به طور کامل جمع آوری کنید، و این اشکالی ندارد. برای افزایش مقیاس کسب و کار و رقابت در درازمدت، فقط باید به طور مداوم عوامل اصلی خود را در برابر رقبای برتر خود ردیابی کنید و به طور منظم این یافته ها را از طریق پیام رسانی متفکرانه و عینی به کارکنان و مشتریان خود منتقل کنید.

بروزرسانی: 18/آبان/1402

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *