کارآفرین چیست؟
به طور کلی، کارآفرین ها برای انباشت سود در تجارت شرکت می کنند، چه برای منافع شخصی، برای رشد یک کسب و کار، به نفع یک سازمان غیر انتفاعی یا به دلایل بشردوستانه. کارآفرینان می توانند از راه های مختلف سود کسب کنند، مانند ایجاد محصولات، راه اندازی یا سرمایه گذاری در شرکت ها، خرید منابع، یا تسهیل کسب.
انواع کارآفرینی تجاری
انواع مختلفی از کارآفرینی تجاری وجود دارد که می توان آنها را دنبال کرد که هر کدام دارای مزایا و هزینه های متنوعی برای ورود هستند. کارآفرینی مستلزم نظم و انضباط، آینده نگری و تمرکز زیادی است، بنابراین دنبال کردن فرم مناسب برای موفقیت بسیار مهم است. کارآفرینی را می توان بر اساس بازارها و اهداف کارآفرینی دسته بندی کرد. در اینجا برخی از رایج ترین اشکال کارآفرینی آورده شده است.
کارآفرینی اجتماعی
آنچه کارآفرینی اجتماعی را از دیگران جدا می کند، هدف نهایی است – کارآفرینان اجتماعی به دنبال کسب سود یا انباشت ثروت نیستند. در عوض، کارآفرینان اجتماعی سازمانهای غیرانتفاعی و سازمانهایی میسازند که در جهت تسهیل تغییرات اجتماعی کار میکنند.
کارآفرینی کسب و کارهای کوچک
کارآفرینی کسبوکارهای کوچک رایجترین شکل کارآفرینی است و نقاط ورودی متعددی را برای کارآفرینان فراهم میکند تا شروع به جستجو و یافتن جایگاه خود کنند. اکثر کارآفرینانی که کسب و کارهای کوچک را راه اندازی می کنند به دنبال ایجاد یک سبک زندگی پایدار برای خود و خانواده هایشان بر اساس شرایط خودشان هستند که استقلال عامل اصلی محرک است. اکثر مشاغل کوچک به دنبال سرمایه گذاری از سرمایه گذاران خطرپذیر نیستند .
کارآفرینی شرکت های بزرگ
همه شرکت ها، بهویژه شرکت های بزرگ، باید چرخه نوآوری را ادامه دهند تا ارتباط بین مشتریان خود را حفظ کنند. کارآفرینان در شرکت های بزرگ بر طراحی محصولات و خدمات جدید متمرکز هستند تا با تقاضاهای بازار هماهنگی داشته باشند. شرکت های بزرگ همچنین می توانند شرکت های کوچکتری را خریداری کنند تا محصولات و خدمات خود را تازه نگه دارند.
کارآفرینی استارتاپی
کارآفرینان استارتآپ به دنبال سرمایه گذاری از سرمایه گذاران خطرپذیر هستند تا شکافهای موجود در بازارها را پر کنند و محصولاتی ایجاد کنند که نیاز روشنی را در جهان برآورده کنند. کارآفرینان استارتآپ برای توسعه یک محصول و شرکت در طول زمان تلاش میکنند تا محصولات را با حداکثر سود به بازار عرضه کنند.
کارآفرین در مقابل سرمایه گذار
اغلب، کارآفرینان مالک شرکت های خود هستند یا به شدت درگیر عملیات کسب و کار هستند. کارآفرینان آنچه را که یک شرکت آرزوی دستیابی به آن دارد و ابزارهای لازم برای دستیابی به اهدافش را بررسی می کنند. با این حال، کارآفرینان همچنین میتوانند سرمایه گذارانی باشند که مستقل از شرکتها هستند و در ازای سهمی در سازمان، راههای مستقیمی برای تأمین مالی ارائه میکنند. به سرمایهگذاران در شرکتهای بزرگ، اغلب یک جایگاه در هیئت مدیره داده میشود تا در مورد فرصتها، تهدیدها و وضعیت عملیاتی فعلی شرکت بهروز باشند.
ویژگی های کارآفرینان موفق
بسیاری از ویژگی های مورد نیاز برای یک موسس استارت آپ در مورد کارآفرینان موفق نیز صدق می کند. صرف نظر از نوع کارآفرینی که فرد دنبال می کند، حفظ حس تفکر غریزی، اشتیاق به بازار و آینده نگری در مورد چگونگی رشد نیازهای مصرف کننده برای موفقیت کارآفرینی ضروری است. علاوه بر این، چند ویژگی دیگر وجود دارد که به نفع هر کارآفرین یا سرمایهگذاری است.
- ریسک پذیری
- انعطاف پذیری
- همکاری
-
ریسک پذیری
چه راه اندازی یک سازمان و چه سرمایه گذاری در یک استارتاپ ، خطر شکست همیشه احتمال بالایی برای کارآفرینان دارد. کارآفرینان باید اطمینان حاصل کنند که امنیت و امکانات لازم برای مقاومت در برابر سرمایه گذاری اشتباه را دارند و به دنبال کار بعدی خود می روند. هیچ کارآفرین موفقی سابقه سرمایه گذاری کاملی نخواهد داشت.
-
انعطاف پذیری
کارآفرین شدن به معنای کار با افراد مختلف با ایده های مختلف است. کارآفرینی مستلزم انعطاف پذیری برای تصدیق ایده های دیگران و یافتن مصالحه ای است که برای یک محصول و شرکت، صرف نظر از احساسات شخصی، بهترین کار را انجام می دهد.
-
همکاری
کارآفرینان علاوه بر توانایی مصالحه در تجارت، باید بتوانند با شرکای خود همکاری کنند تا بیشترین بهره را از یک شرکت ببرند. محصولات عالی با ترکیب تخصص سهامداران متعدد با بینش در مورد جایگاه یک محصول در بازار ایجاد میشوند، بنابراین کارآفرینان باید با بهترین ایدههای خود برای کمک به رشد شرکت آماده باشند.
چگونه یک کارآفرین یا موسس شویم
یک مسیر مشخص برای تبدیل شدن به یک کارآفرین یا موسس وجود ندارد، بلکه ترکیبی از تجربیات و مهارت هایی است که افراد را به ایجاد محصولات، خدمات یا فرصت های تجاری جدید سوق می دهد. بنیانگذاران و کارآفرینان میتوانند از افرادی با حداقل تجربه کاری تا حرفهای باتجربه باشند. نیروی محرکه کارآفرین یا موسس شدن ایده هایی هستند که بازار یا صنعت را تکان می دهند.
هنگامی که بنیانگذاران و کارآفرینان یک ایده کسب و کار دارند، گام های بعدی توسعه و آزمایش محصول یا خدمات، ایجاد یک طرح تجاری ، تامین بودجه و سپس راه اندازی کسب و کار و مدیریت مستمر آن است.
مهارت برای کارآفرینان
نقاط تلاقی زیادی بین مهارت های مورد نیاز برای موسس بودن در مقابل یک کارآفرین وجود دارد. با این حال، از آنجایی که کارآفرینان معمولاً توسط یک محصول یا سودآوری شرکت هدایت میشوند، داشتن دانش مالی عمیق و مهارتهای شبکهای ضروری است.
- مهارت های شبکه سازی
- مهارت های تحلیل مالی
- هوش تجاری
- مهارت های ارتباطی
مهارت های شبکه سازی
همانطور که کارآفرینان به دنبال فرصت های تجاری هستند، درک نحوه شبکه سازی به آنها کمک می کند تا مجموعه ای از افراد ایجاد کنند تا به عنوان منابع به آنها تکیه کنند. شبکه های افراد قوی می توانند به کارآفرینان کمک کنند تا از فرصت های سرمایه گذاری جدید و محصولات آینده و همچنین ارتباط با مشتریان یا سرمایه گذاران بالقوه برای کسب و کار خود کمک کنند.
مهارت های مالی
از آنجایی که کارآفرینان می توانند هم سرمایه گذار باشند و هم کسانی که به دنبال سرمایه گذاری هستند، داشتن درک کامل از بازارهای مالی و تجزیه و تحلیل بسیار مهم است. مهارت های پایه ریاضی و حسابداری می تواند راه درازی برای کارآفرینان باشد. کارآفرینان همچنین برای درک مدلهای درآمد، هزینههای خرید، هزینه سربار و حاشیههای ناخالص و خالص به دانش مالی نیاز دارند.
هوش تجاری
داشتن هوش تجاری قوی به کارآفرینان این امکان را می دهد که تصویری بزرگ از سرمایه گذاری های خود داشته باشند یا به حل مسائل عملیاتی که پیش می آید کمک کنند. توسعه زیرکی کسب و کار به این معنی است که کارآفرینان باید درکی از چندین حوزه کلیدی داشته باشند: نحوه کسب سود توسط یک شرکت، انگیزه پشت تصمیمات تجاری، نحوه ایجاد بودجه، نحوه اولویت بندی پروژه ها و نحوه جذب و کار با سرمایه گذاران.
مهارت های ارتباطی
همانند بنیانگذاران، کارآفرینان برای ایجاد شبکه خود و ایجاد اعتماد با سرمایه گذاران باید مهارت های ارتباطی قوی داشته باشند.
بروزرسانی: 18/آبان/1402