بازاریابی و فروش

اقتصاد بازار آزاد

اقتصاد بازار آزاد چیست؟

اقتصاد بازار آزاد اقتصادی است که در آن عرضه و تقاضای یک بازار توسط دولت یا هیچ نهاد تنظیم کننده دیگری کنترل نمی شود. این بدان معناست که هیچ مالیات، تعرفه، سهمیه یا کنترل خارجی کنترل کیفیت وجود ندارد.

این سیستم به عنوان سیستمی در نظر گرفته می شود که در آن هر یک از عوامل اقتصاد، سایر عوامل را تنظیم می کند. قیمت ها، دستمزدها و سایر مبادلات کالاها و خدمات توسط نیروهای بازار و منافع شخصی تعیین می شود. مفهوم کلی این است که اگر تقاضای بیشتری برای یک محصول وجود داشته باشد، قیمت افزایش خواهد یافت. به همین ترتیب، اگر تقاضا کم باشد، قیمت ها باید کاهش یابد.

این سیستم برخلاف اقتصاد دستوری است که در آن قیمت ها و سهمیه بندی کالاها توسط دولت تعیین می شود.

در اقتصاد بازار آزاد

صاحبان مشاغل می توانند قیمت ها را خودشان تعیین کنند. در تئوری، عوامل خارجی کمتری برای تعیین قیمت‌ ها وجود دارد، بنابراین نیازی نیست که تعرفه‌ ها را در نظر بگیرید یا به ارزش بازار توجه کنید.

این وسط مشتریان می توانند سود ببرند زیرا اغلب رقابت افزایش می یابد . با ایجاد موانع کمتری برای ورود، مشاغل بیشتری برای پاسخگویی به تقاضا باز می شوند. در حالی که مشتریان ممکن است زمانی که تقاضا زیاد است برای یک کالا هزینه بیشتری بپردازند ، کسب‌ و کار ها می‌توانند تولید را تا عرضه افزایش دهند، به این معنی که قیمت‌ ها نیز سریع‌ تر کاهش می‌یابد.

اقتصاد بازار آزاد

محدودیت های رایج برای اقتصاد بازار آزاد

مجوزهای شغلی

مجوز شغلی هر مجوزی است که برای داشتن یک شغل خاص نیاز دارید. با توجه به اداره آمار کار، الزامات مجوز شغلی که بسته به مکان های مختلف متفاوت است، می تواند بر محل زندگی و کار افراد مستقیم تأثیر بگذارد.

کنترل قیمت، تعرفه ها و مالیات

تقریباً همه کشورها نوعی مالیات و تعرفه بر روی کالاها و خدمات خود دارند که می تواند بر قیمت کالاهای نهایی تأثیر بگذارد.

گاهی اوقات کنترل‌ های قیمت نیز وجود دارد ، که مقررات دولتی هستند که میزان هزینه‌ای را که شما مجاز به پرداخت برای یک کالا یا خدمات خاص هستید، محدود می‌کند. در برخی موارد، یارانه‌ های دولتی به تولید کنندگان برای تغییر تولید پرداخت می‌کنند تا به کنترل عرضه و قیمت‌ گذاری کمک کنند. این کنترل ها معمولاً بر روی کالاها و خدمات ضروری مانند غذا، خدمات آب و برق و حتی اجاره ها اعمال می شود.

در حالی که این عوامل در کوتاه مدت می توانند به مصرف کنندگان کمک کنند، اما همجنین می توانند کسب و کارهای جدید را از ورود به بازار منصرف کنند. این کنترل ها همچنین می تواند منجر به افزایش کالاهای بازار سیاه شود .

کالاهای غیرمجاز

دولت‌ ها معمولاً برای محافظت از سلامت مصرف‌ کنندگان، پیروی از هنجارهای اجتماعی و حمایت از حقوق مالکیت معنوی مشاغل و افراد، فروش برخی کالاها را ممنوع یا محدود می‌کنند. به عنوان مثال، کسب و کارهای رقیب نمی توانند نسخه هایی از محصولی را بفروشند که شرکت دیگری حق اختراع آن را در اختیار دارد.

انحصارها

انحصار زمانی شکل می گیرد که یک شرکت کل بازار را کنترل می کند. در بسیاری از نقاط، آب و برق به صورت انحصاری اداره می شود و یک تامین کننده آب یا برق به کل شهر یا شهرستان خدمات رسانی می کند.

این اصول می توانند در مواردی مانند فرودگاه ها مفید باشند، جایی که قوانین و مقررات سختگیرانه به این معنی است که نظارت شدیدی لازم است. اما، در بیشتر بازارها، انحصارها به نفع مصرف کنندگان نیستند و به طور مصنوعی قیمت ها را افزایش می دهند و از طرفی دیگر کیفیت خدمات را کاهش می دهند.

اقتصاد بازار آزاد

برنامه دنیای واقعی

در دنیای واقعی، هیچ کشوری اقتصاد بازار کاملاً آزاد ندارد. به طور مثال اکثر دولت ها استانداردهای پاکیزگی را برای نگهداری بستنی و تجهیزات آن تعیین می کنند تا از مصرف کنندگان در برابر بیماری های ناشی از آن محافظت کنند.

حرکت در بازار آزاد به عنوان یک کارآفرین

آزاد بودن یک اقتصاد می تواند در هر زمینه ای از دشواری ورود به یک بازار گرفته تا میزان حاشیه سود شما، تأثیر زیادی بر مشاغل داشته باشد.

موانع کمی برای ورود

یکی از بزرگترین مشوق‌ های کارآفرینان در اقتصاد بازار آزاد، موانع کم ورود به بازار است. در حالی که این امر می تواند شانس عدم موفقیت برخی کسب و کارها را افزایش دهد . زیرا آنها بدون پشتیبانی یا آموزش شکل می گیرند، سیستمی باید باشد که به کار سخت و خلاقیت پاداش می دهد.

این ویژگی به افراد قدرت می‌دهد تا مفاهیم کسب و کار خود را به ثمر برسانند و محیطی را برای نوآوری ایجاد کنند. این پویایی همچنین مستلزم تکامل و تمایز دائمی برای برجسته شدن در میان دریای رقبا است .

دست نامرئی (laissez-faire)

در اقتصاد های سرمایه داری، اقتصاد دانان درباره «دست نامرئی» صحبت خواهند کرد که به تنظیم بازار کمک می کند. این ایده ای است که حتی بدون کنترل دولت، چیزهایی مانند دستمزدها و قیمت ها به طور طبیعی برای پاسخگویی به تقاضا تنظیم می شوند.

به هر حال، هرچه صاحب یک کسب و کار پول بیشتری ارائه دهد، تعداد متقاضیان کار بیشتر خواهد بود. و در بخش‌هایی میبینیم که با تقاضای بالا، کارآفرینان بیشتری برای شروع کسب‌ و کار عجله دارند.

قیمت گذاری

اقتصاد بازار آزاد به کسب‌ وکارها این امکان را می‌ دهد که بیشترین هزینه را که مشتریان مایل به پرداخت هستند، بپردازند، دقیقاً مانند یک سیستم سرمایه‌ داری.

در یک سیستم سرمایه داری، هدف اصلی هر کسب و کاری حداکثر کردن سود است. در بسیاری از شرایط، شرکت‌ ها سود را مقدم بر رفاه کارکنان، حفاظت از محیط زیست و حتی رفتار اخلاقی می‌دانند .

با این حال، بازار آزاد می تواند خودش به تنهایی تنظیم کننده باشد. اگر شرکت‌ ها به‌ طور مداوم هزینه‌ های اضافی می ‌دهند، محصولات ناایمن تولید می ‌کنند، یا اینکه مورد اعتراض مصرف‌ کنندگان قرار می‌گیرند، رقبا برای پر کردن شکاف‌ ها، کسب ‌وکارهای جدیدی راه‌اندازی می‌کنند.

 

آنچه می فروشد

بازار آزاد به این معناست که آنچه می فروشد را بازار تعیین می کند. ایده های جدید را امتحان کنید و ببینید چه چیزی مشتریان شما را تحت تاثیر قرار می دهد. ممکن است متوجه شوید که برخی از ایده ها واقعاً به هم مرتبط نیستند، در حالی که برخی دیگر ممکن است شما را شگفت زده کنند.

موسسه ی مسیر کمال

اقتصاد بازار آزاد

آقای مهدی حسینی بنیانگذار موسسه ی مسیر کمال یکی از بهترین مربی های کوچینگ کسب و کار شیراز با برگزاری دوره های کاربردی نظیر بازاریابی و فروش تلفنی در شیراز ،بهترین دوره بیزینس کوچینگ در شیراز، دوره نوابغ فروش شیراز ، دوره ی کسب و کار و … در تمام این سالها بر این بوده که برای شما عزیزان برنامه های جامعی در زمینه ی کسب و کار و بیزینس شما تدوین کند. شما میتوانید برای ورد به بازار آزاد و شروع گامی به سوی موفقیت با شرکت در دوره های مربوطه با آگاهی کامل کسب و کار خود را شروع کنید. برای اطلاع از دوره های مسیر کمال میتوانید با شماره های زیر تماس بگیرید.

071-36233354-55  یا 09170808088

بروز رسانی 4/آبان/1402

نوشته های مشابه

22 دیدگاه در “اقتصاد بازار آزاد

  1. سحر گفت:

    چقدر مطلبتون خوب و کاربردی بود ممنون از شما

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  2. محمد گفت:

    من با دوره فروش اینترنتی شما الان به جایگاهی رسیدم که به بقیه دوستانمم مشورت میدم راجع به فروششون و همیشه شما رو معرفی کردم ممنون از لطف شما آقای حسینی.🌷🌷

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  3. احمد گفت:

    من مدتی توی فضای بازار آزاد فعالیت کردم اونقدر بالا پایین داره که حد و حساب نداره پیشنهاد می‌کنم قبل از وارد شدن به این حیطه کاری حتماً مطالعه کافی داشته باشید.

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  4. ریحانه گفت:

    چه مطلب جالبی

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  5. مهران گفت:

    بازار آزاد ایران که فعلاً دست یک عده محدودی هستش هر کسی نمی‌تونه ورود پیدا کنه

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  6. ندا گفت:

    سلام وقت بخیر کلاس‌های حضوریتون هنوز توی معالی آباد برگزار میشه؟

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. بله دفتر معالی آباد هست. همیشه در مسیر کمال باشید

  7. امید گفت:

    سلام دوره نوابغ فروش چه قیمت هستش آیا حضوری هست یا پکیج؟

    1. شعبانی گفت:

      درود بر شما. لطفا با شماره 09170808088 تماس بگیرید. یا شماره خودتان رو بفرمایید همکاران با شما تماس بگیرند.

  8. ترابی گفت:

    سایت خیلی خوبی دارید موفق و پیروز باشید

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  9. علیرضا گفت:

    بازار آزاد توی ایران که به حدی غیرقابل پیش‌بینی هست که به نظرم وارد شدن بهش یک ریسک خیلی بزرگه

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  10. کتابون گفت:

    جا داره از جناب آقای حسینی یک تشکر ویژه بکنم بابت دوره نوابغ فروششون که برای من خیلی خیلی سودمند بود👌👌👌

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

  11. هستی گفت:

    سایت خیلی خوبی دارید موفق باشید👏👏

    1. شعبانی گفت:

      درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *