مدیریت کسب و کار

تحلیل پارتو

تحلیل پارتو چیست؟

تجزیه و تحلیل پارتو، همچنین به عنوان قانون 80/20 شناخته می شود، زمانی مفید است که تصمیمات زیادی گرفته شود.

تجزیه و تحلیل پارتو ابزاری برای کمک به رهبران کسب و کار برای بهبود شرکت های خود با شناسایی مشکلات و فرصت های کلیدی است. این تکنیک به افتخار اقتصاددان ایتالیایی ویلفردو پارتو نامگذاری شده است.

روش‌های مختلفی برای انجام تحلیل پارتو وجود دارد، اما این روش‌ها حول اصول راهنمای یکسانی می‌چرخند.

مسئولین همیشه تصمیمات زیادی برای گرفتن دارند. سوال این است که ابتدا باید با کدام یک برخورد کرد؟ بسیاری از رهبران کسب و کار برای پاسخ به این سوال، تحلیل پارتو را انجام می دهند. تجزیه و تحلیل پارتو به اولویت بندی تصمیماتی کمک می کند که کدام یک از آنها بیشترین تأثیر را بر اهداف کلی کسب و کار داشته باشند و کدام یک کمترین تأثیر را داشته باشند.

تجزیه و تحلیل پارتو یا اصل پارتو نیز به عنوان قانون 80/20 شناخته می شود زیرا بر این ایده استوار است که 80٪ از سود یک پروژه می تواند از انجام 20٪ کار حاصل شود. برعکس، 80 درصد مشکلات یک موقعیت را می توان در 20 درصد علل ردیابی کرد.

این روش به افتخار اقتصاددان ایتالیایی ویلفردو پارتو، که در سال 1895 مشاهده کرد که 80 درصد از ثروت ایتالیا تنها به 20 درصد از جمعیت تعلق دارد، نامگذاری شده است .

در حالی که اصل پارتو عمدتاً در زمینه های تجاری استفاده می شود، در سایر زمینه ها نیز وجود دارد.  نمونه هایی از اصل پارتو در دوران همه گیر COVID-19، بازاریابی و تجارت، مدیریت زمان ، محاسبات و دوستیابی آنلاین ارائه می دهد.

تحلیل پارتو

اینها چند نمونه تجارت و بازاریابی هستند:

  • 80 درصد از شکایات از 20 درصد مشتریان است.
  • 80 درصد سود حاصل از 20 درصد تلاش شرکت است.
  • 80 درصد فروش از 20 درصد محصولات یا خدمات حاصل می شود.
  • 80 درصد فروش ها توسط 20 درصد از فروشندگان انجام می شود.
  • 80 درصد مشتریان از 20 درصد فعالیت های بازاریابی می آیند.

مزایای استفاده از تحلیل پارتو

در اینجا برخی از مزایای برتر استفاده از تحلیل پارتو آورده شده است:

  • کارایی سازمانی را افزایش می دهد.

تجزیه و تحلیل پارتو به شما این امکان را می دهد که تمرکز شرکت خود را تغییر دهید، مشکلات خود را اولویت بندی کنید و دلایل اصلی این مشکلات را شناسایی کنید. شرکت‌ها زمانی کارآمدتر هستند که تلاش‌ها را در مکان‌هایی متمرکز کنند که بیشترین بازگشت سرمایه را ببینند .

  • مهارت های حل مسئله را افزایش می دهد.

 تجزیه و تحلیل پارتو به شما امکان می دهد مشکلات مربوط به کار را در مجموعه ای واضح از علل و اثرات سازماندهی کنید، که سپس می توانید به صورت جداگانه به آنها رسیدگی کنید.

  • تصمیم گیری را بهبود می بخشد

کارمندان و مشاغل می توانند از تجزیه و تحلیل پارتو استفاده کنند تا تصمیم بگیرند که کدام شیوه ها موثرتر هستند و چگونه عملیات فعلی را بهبود بخشند. بیاموزید که چگونه معیار می تواند به بهبود عملیات کمک کند .

  • زمان و مدیریت تغییر را بهبود می بخشد

می‌توانید از تجزیه و تحلیل پارتو برای بررسی عمیق‌تر اثربخشی هر تغییری که ایجاد می‌کنید یا باید برای بهبود شیوه‌های تجاری خود ایجاد کنید، استفاده کنید. این به شما کمک می کند تا این تغییرات و هر زمانی را که صرف اجرای آنها می کنید مدیریت کنید.

  • این به برنامه ریزی، تجزیه و تحلیل و عیب یابی کمک می کند.

 می‌توانید از تحلیل پارتو برای برنامه‌ریزی و عیب‌یابی هر گونه تغییری که در شیوه‌های تجاری خود ایجاد می‌کنید استفاده کنید.

  • این تأثیر تجمعی مسائل را بر تجارت نشان می دهد.

 از آنجایی که تجزیه و تحلیل پارتو همه کاره است و در حوزه های مختلف کسب و کار قابل استفاده است، نگاهی به تاثیر کلی چالش ها در کل سازمان ارائه می دهد. این به شما و سایر تصمیم گیرندگان شرکتتان کمک می کند تا ابتدا کدام مشکلات را حل کنید.

چگونه نمودار پارتو بسازیم

روش‌های مختلفی برای انجام تحلیل پارتو وجود دارد و همه آنها حول یک اصول راهنما می‌چرخند. طبق وب سایت Mind Tools، این شش مرحله برای انجام یک تحلیل پارتو است:

  1. مشکلات را شناسایی و فهرست کنیدلیستی از تمام مشکلاتی که باید حل کنید بنویسید.
  2. علل ریشه ای را شناسایی کنیدعلت اساسی هر مشکل را مشخص کنید.
  3. مشکلات را نمره دهیدروش امتیازدهی مورد استفاده به نوع مشکل بستگی دارد. اگر مشکل حول محور بهبود سود باشد، ممکن است امتیازدهی بر این باشد که هر مشکل چقدر برای کسب و کار شما هزینه دارد. اگر می‌خواهید رضایت مشتری را افزایش دهید، ممکن است مشکلات را بر اساس تعداد شکایات که در صورت حل مشکل برطرف می‌شوند، امتیاز دهید.
  4. مشکلات را گروه بندی کنیدمشکلات را بر اساس علت اصلی سازماندهی کنید.
  5. نمرات را حساب کنیدنمرات هر گروه علت را جمع کنید. گروهی که بالاترین امتیاز را دارد باید بیشترین اولویت را داشته باشد در حالی که گروهی که کمترین امتیاز را دارد باید کمترین اولویت را داشته باشد.
  6. اقدام بهشروع به رسیدگی به علل مشکلات کنید. ابتدا با مشکل اصلی یا گروهی از مشکلات مقابله کنید.

اگر می‌خواهید یک نمایش گرافیکی از مشکلات داشته باشید، شبکه تعالی فرآیند می‌گوید که امتیاز هر مسئله را بر مجموع کل نمره‌ها تقسیم کنید تا یک درصد بدست آورید. سپس نموداری با یک محور افقی و دو محور عمودی رسم کنید. محور عمودی سمت چپ را با افزایش از صفر تا مجموع کل نمره‌های مسئله مشخص کنید. در طرف دیگر، محور عمودی سمت راست را با افزایش از 0٪ تا 100٪ علامت گذاری کنید.

سپس

یک نمودار میله‌ای عمودی بسازید که بیشترین درصد در سمت چپ و کمترین درصد در سمت راست داشته باشد. با توجه به شبکه تعالی فرآیند، ارتفاع هر میله باید با مقدار در محور چپ و درصد کل در محور سمت راست مطابقت داشته باشد.

در نهایت، یک نمودار خطی را به بالا اضافه کنید تا بفهمید که با پرداختن به بیش از یک مسئله، چند درصد از کل مسائل حل می شود.

پس از ایجاد نمودار پارتو، یک نمودار میله ای عمودی ایجاد کنید و اگر می خواهید یک نمایش گرافیکی از مشکل داشته باشید، یک نمودار خطی به بالا اضافه کنید.

نحوه استفاده کسب و کارها از تحلیل پارتو

تجزیه و تحلیل پارتو به مدیران کمک می کند تا بر آنچه برای کسب و کارشان مهم و فوری است تمرکز کنند. در اینجا چند نمونه از نحوه استفاده مشاغل از این ابزار آورده شده است:

  • 20 درصد تلاش های بازاریابی 80 درصد از نتایج را نشان می دهددر حالی که اندازه‌گیری تلاش‌های بازاریابی و ارتباطات دشوار است، این یک اصل مهم برای هر کسی است که می‌خواهد با تلاش کمتر بازاریابی به حداکثر نتایج دست یابد. با شناسایی اینکه کدام 20 درصد ارزشمندتر است، می توانید این تلاش ها را دو برابر کنید و هزینه منابع را در 80 درصد دیگر عملیات بازاریابی کاهش دهید.
  • 20 درصد پست ها 80 درصد ترافیک ایجاد می کننداگر با رسانه‌های اجتماعی و بازاریابی محتوا کار می‌کنید، می‌توانید از اصل پارتو برای تجزیه و تحلیل این که کدام پست‌ها مؤثرتر بوده‌اند، کشف شباهت‌های آنها و استفاده از آنها در محتوای آینده استفاده کنید. این همچنین می تواند به شما در بهینه سازی پست های دیگرتان کمک کند.
  • 80 درصد از خرابی های کیفیت از 20 درصد کارها سرچشمه می گیرداگر در مدیریت فرآیند کار می کنید، می توانید از تجزیه و تحلیل پارتو برای ایجاد وظایف حیاتی استفاده کنید و تعیین کنید که کدام وظایف در 80 درصد خرابی های کیفیت قرار می گیرند. سپس، فرآیند را مدلسازی کنید تا آن وظایف کارآمدتر شود.

تجزیه و تحلیل پارتو به کسب و کارها کمک می کند تا درک کنند که باید بر روی چه چیزی تمرکز کنند و در هر یک از این زمینه ها پیشرفت کنند.

تحلیل پارتو

مطالعه موردی تحلیل پارتو

راه های زیادی برای کسب و کارها وجود دارد که از تحلیل پارتو به نفع خود استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر شرکتی بخواهد خدمات مشتری را در مرکز تماس بهبود بخشد ، اولین کاری که باید انجام دهد این است که از مشتریان نظرسنجی کند تا دریابند چرا از خدمات مرکز تماس ناراضی بوده اند.

پس از دریافت پاسخ‌های مشتریان، مرکز تماس می‌تواند اطلاعات را بر اساس دسته‌بندی شکایت تقسیم کند، که ممکن است شامل «موقعیت بیش از حد طولانی»، «بدون کارمندان عصر یا آخر هفته»، «آگاه نبودن»، «محبوب نبودن»، «بارها انتقال داده شده» باشد. “، “نتوانستم فایل را پیدا کنم”، “هیچ گزینه پرداخت تلفنی وجود ندارد”، “نماینده سخت قابل درک است” و “هزینه بیش از وعده داده شده است.”

از آنجا، آنها تعداد شکایات را در هر دسته جمع می کنند و درصد هر شکایت را در مقایسه با مبلغ کل تعیین می کنند. سپس با جمع کردن آنها درصد تجمعی دسته ها را پیدا می کنند. بر اساس این داده ها، آنها می توانند تعیین کنند که کدام مسائل 80 درصد از مشکلات را تشکیل می دهند. در مثال مرکز تماس ما، مقصران اصلی ممکن است “بیش از حد در انتظار تعلیق”، “بدون کارمند عصر یا آخر هفته” و “نادان” باشند، زیرا آنها تقریباً 80٪ از کل شکایات را تشکیل می دهند.

در پرتو تجزیه و تحلیل، به راحتی می توان تشخیص داد که مرکز تماس باید تلاش خود را بر روی این سه شکایت متمرکز کند تا خدمات کلی مشتری خود را بهبود بخشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *