تصمیم گیری منطقی: فرآیند 7 مرحله ای برای اتخاذ تصمیمات منطقی
روانشناسی به ما می گوید که احساسات رفتار ما را هدایت می کنند، در حالی که تصمیم گیری منطقی فقط اعمال ما را پس از واقعیت توجیه می کند . بازاریابی این نظریه را تایید می کند. انسان ها همان ویژگی های شخصیتی را با برندها مرتبط میکنند که با مردم انجام میدهند. انتخاب برند مورد علاقهتان مانند انتخاب بهترین دوست یا فرد مهمتان است. ما با گزینه ای پیش می رویم که باعث می شود چیزی احساس کنیم.
بازاریاب از طریق فرآیند و مدل تصمیم گیری منطقی کار می کند
اما احساسات می توانند استدلال شما را تیره و تار کنند، به خصوص زمانی که نیاز به انجام کاری دارید که می تواند باعث درد درونی شود، مانند انتقاد سازنده، یا جدایی از چیزی که به آن وابسته هستید، مانند حذف یک موضوع مورد علاقه از تقویم محتوای تیم خود.
با این حال، راهی برای سرکوب این سوگیری عاطفی وجود دارد. این یک فرآیند فکری است که کاملاً عینی و مبتنی بر داده است. این مدل تصمیمگیری منطقی نامیده میشود و به شما کمک میکند حتی در موقعیت هایی با پیامدهای مهم ، مانند چرخش کل استراتژی وبلاگنویسی، تصمیمات منطقی بگیرید .
اما قبل از اینکه هر مرحله از این فرآیند قدرتمند را یاد بگیریم، بیایید به این موضوع بپردازیم که تصمیم گیری منطقی دقیقاً چیست و چرا مهم است.
تصمیم گیری منطقی چیست؟
تصمیم گیری منطقی یک روش حل مسئله است که برای رسیدن به هدف به جای ذهنیت و شهود، عینیت و منطق را فاکتور می کند. هدف از تصمیم گیری منطقی، شناسایی یک مشکل، انتخاب راه حل بین گزینه های متعدد و یافتن پاسخ است.
تصمیم گیری منطقی یک مهارت مهم است، به ویژه در صنعت بازاریابی دیجیتال. انسان ها ذاتاً احساساتی هستند، بنابراین تعصبات و باورهای ما می توانند درک ما از واقعیت را تار کنند. خوشبختانه داده ها دیدگاه ما را تیزتر می کنند. با نشان دادن نحوه تعامل مخاطبان با برند ما، داده ها ما را از تکیه بر فرضیات خود برای تعیین آنچه که مخاطبان در مورد ما دوست دارند، رها می کنند.
مدل تصمیم گیری منطقی: 7 مرحله آسان
-
مشکل خود را بررسی و تعریف کنید.
برای اثبات اینکه واقعاً مشکل دارید، به شواهدی برای آن نیاز دارید. اکثر بازاریابان فکر میکنند دادهها همان گلوله نقرهای هستند که میتوانند هر مشکلی را در استراتژی ما تشخیص دهند، اما شما در واقع برای اثبات هر چیزی باید بینشهایی را از دادههای خود استخراج کنید. اگر این کار را نکنید، فقط به یک سری اعداد بسته بندی شده در یک صفحه گسترده نگاه می کنید.
برای مشخص کردن مشکل خاص خود، دادههای زیادی را از منطقه مورد نیاز خود جمعآوری کنید و آنها را تجزیه و تحلیل کنید تا هر گونه الگو یا روند هشدار دهنده را بیابید.
-
در مورد راه حل های احتمالی مشکل خود تحقیق و طوفان فکری کنید.
گسترش مجموعه راه حل های بالقوه، شانس شما را برای حل مشکلتان افزایش می دهد. برای یافتن راهحلهای بالقوه زیادی که ممکن است، باید اطلاعات زیادی درباره مشکل خود از دانش خود و اینترنت جمعآوری کنید. همچنین می توانید با دیگران طوفان فکری کنید تا راه حل های احتمالی بیشتری را کشف کنید.
-
استانداردهای موفقیت و شکست را برای راه حل های بالقوه خود تعیین کنید.
تعیین آستانه ای برای سنجش موفقیت و شکست راه حل های خود به شما این امکان را می دهد که تعیین کنید کدام یک واقعا می توانند مشکل شما را حل کنند. با این حال، استاندارد موفقیت شما نباید خیلی بالا باشد. شما هرگز نمی توانید راه حلی پیدا کنید. اما اگر استانداردهای شما واقع بینانه، قابل سنجش و متمرکز باشد، می توانید یکی را پیدا کنید.
-
نتایج بالقوه هر راه حل را مشخص کنید.
بعد، شما باید پیامدهای هر یک از راه حل های خود را تعیین کنید. برای انجام این کار، یک جدول نقاط قوت و ضعف برای هر جایگزین ایجاد کنید و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید. همچنین باید راه حل های خود را در فهرستی از بهترین فرصت برای حل مشکل تا بدترین شانس اولویت بندی کنید.
-
بهترین راه حل را انتخاب کنید و آن را آزمایش کنید.
بر اساس ارزیابی راه حل های بالقوه خود، بهترین را انتخاب کنید و آن را آزمایش کنید. در این مرحله نیز می توانید نظارت بر نتایج اولیه خود را آغاز کنید.
-
نتایج آزمون خود را پیگیری و تجزیه و تحلیل کنید.
نتایج خود را پیگیری و تجزیه و تحلیل کنید تا ببینید آیا راه حل شما واقعاً مشکل شما را حل کرده است یا خیر.
-
راه حل را اجرا کنید یا راه حل جدیدی را آزمایش کنید.
اگر راه حل بالقوه شما آزمون شما را پس داده و مشکل شما را حل کرده است، پس منطقی ترین تصمیمی است که می توانید بگیرید. شما باید آن را پیاده سازی کنید تا مشکل فعلی یا هر مشکل مرتبط دیگری در آینده به طور کامل حل شود. اگر آن راه حل مشکل شما را حل نکرد، راه حل بالقوه دیگری را که به آن دست یافتید آزمایش کنید.
با یک فرآیند تصمیم گیری منطقی از تعصب خودداری کنید
به عنوان انسان، طبیعی است که احساسات ما بر فرآیند تصمیم گیری شما مسلط شوند. و این اشکالی ندارد. گاهی اوقات تصمیمات احساسی بهتر از تصمیمات منطقی هستند. اما زمانی که واقعاً نیاز دارید که منطق را بر احساسات اولویت دهید، مسلح کردن ذهن خود به مدل تصمیم گیری منطقی می تواند به شما کمک کند تا تعصب احساسات خود را سرکوب کنید و تا حد امکان عینی باشید.
مسیر کمال
آقای مهدی حسینی بنیانگذار موسسه ی مسیر کمال یکی از بهترین مربی های کوچینگ کسب و کار شیراز با برگزاری دوره های کاربردی نظیر بازاریابی و فروش تلفنی در شیراز ،بهترین دوره بیزینس کوچینگ در شیراز، دوره نوابغ فروش شیراز ، دوره ی کسب و کار و … در تمام این سالها بر این بوده که برای شما عزیزان برنامه های جامعی در زمینه ی کسب و کار و بیزینس شما تدوین کند. آموزشهای لازم برای شروع کسب و کار، فروش بیشتر و در کل موفقیت بیشتر در بیزینس شما اجرا کند. برای اطلاع از دوره های مسیر کمال میتوانید با شماره های زیر تماس بگیرید.
071-36233354-55 یا 09170808088
سلام مطالب خیلی خوب بود👍👍
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
بقیه مطالبتون رو هم مطالعه کردم خیلی عالی بود👏👏
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
ممنون از سایت خوب مسیر کمال که به موضوعهایی میپردازه که کمتر سایتی من دیدم راجع بهش صحبت شده👍👍
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
سایت خیلی خوبی دارید موفق و پیروز باشید
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
سپاس از جناب آقای حسینی بابت دورههای خیلی خفنی که برگزار میکنید . دوره ی نوابغ فروش برای من خیلی مفید بود
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
واقعا یکی از خفنترین های شیراز هستید👏👏
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
خیلی مطلب خوبی بود.
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
ایده های خوبی رو توی وبلاگتون قرار دادید واقعاً ازتون ممنونم🌷🌷
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
نکات خیلی مفیدی بود سپاس
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید
دوره ی بازاریابی فروش چه قیمتی هست ؟؟؟
درود بر شما. لطفا با شماره 09170808088 تماس بگیرید. یا شماره خودتان رو بفرمایید همکاران با شما تماس بگیرند.
بهترین در شیراز
درود فراوان. خیلی از توجه شما متشکریم. همیشه در مسیر کمال باشید