می دانید که چگونه کارآفرینان بزرگ کسب و کارهای موفقی دارند؟
کارل جی. شرام ، سرمایه گذار ریسک و رئیس اسبق بزرگترین موسسه کارآفرین دنیا، معتقد است که بسیاری از ایده های محبوب برای شروع کسب وکار اشتباه هستند، بر اساس دلایل غیرواقعی طراحی میشوند و عامل موفقیت شرکت ها نیستند.
وقتی کارآفرینان توسط یک اکوسیستم محلی حمایت شوند، عملکرد خوبی دارند. این یافته َ منجر به ظهور انکوباتورها (سیستم حامی کارآفرینی) شد که در واقع گروه هایی سازمان یافته از سرمایه گذاران و مربی ها بودند که محیط مناسب برای رشد کسب وکارهای جدید را فراهم می آورند. در شرایطی که کسب وکارهای جدید کمتری پا به عرصه می گذارند، ناتوانی در تامین منابع و حمایت از کارآفرینان نشان از بی نتیجه بودن انکوباتورها، برنامه ریزی کسب وکار و برنامهه ای کسب وکار دارد.
میدانید کارآفرینان امروز چه کسانی هستند؟
بر اساس الگوی استاندارد، کارآفرینان مردان جوانی هستند که در دنیای تکنولوژی فعالیت میکنند و اغلب از دانشگاه اخراج شده اند، مثل بیل گیتس، استیو جابز و مارک زاکربرگ؛ اما این گروه فقط 5 تا 7 درصد کارآفرینان هستند. بیش از 50 درصد افراد بالغ میخواهند کارآفرین شوند.میانگین سنی آنها حدود 40 سال است. افراد 35 ساله یا بزرگتر، موسس بیش از 80 درصد کسب و کارهای جدید هستند. هرچه کارآفرین مسن تر باشد، احتمال بقای شرکتش بیشتر است. شکوفایی کسب وکار، 7 تا 10 سال زمان میبرد.
حال برای شما پیش می آید که آیا شما یک کارآفرین هستید یا خیر؟
کسی که از ایده های جدید بهره برداری میکند کارآفرین می باشد. کارآفرین کسی است که ایدهای را بسط میدهد، کپی میکند، ارتقا میبخشد یا قرض می گیرد تا کسب و کاری سودآور برپا کرده و رشدکند.
شما از چه نوع هستید؟
کارآفرینان نوآور ، شرکت های جدیدشان را بر پایه تکنولوژی های اختراعی خودشان تاسیس میکنند. کارآفرینان موفق از طلسم و نفرین کارآفرینی جان سالم به در می برند. طلسم کارآفرینی تمرکز بیهوده بر نوآوری هایی است که باعث مقروض شدن، ترسیدن و عدم قطعیت می شود :
- آنها ایده هایی که در تحقیقات به ذهنشان رسیده را اجرایی میکنند.
- کارآفرینان مقلد، ایده های موجود را کپی میکنند و ارتقا میبخشند.
آیا شما زندگی کارآفرینانه ای دارید؟
آنها اعتقاد دارند که بهترین راه استفاده از استعداد، تحصیلات، تجربه و مهارت هایشان، تاسیس شرکت جدیدی است که با هدف زندگیشان سازگار باشد.
برای شروع کسب وکار نیازی به برنامه کسب وکار ندارید.
برنامه معمول کسب وکار در گذر زمان به برنامه ریزی استراتژیک تبدیل شد. این برنامه باور دارد که با پیروی از یک مدل خطی، منطقی و اصولی در کسب وکار، به موفقیت میرسید. برنامه ریزی باعث می شود تا روندهای بی نظم را سروسامان دهید. و کار سرمایه گذاران را ساده میسازد و به آنها کمک میکند تا پیشنهاد شرکت های نوپای مختلف را مقایسه و ارزیابی کرده و به آنها اعتماد کنند. برنامه ریزی به سرمایه گذار نشان میدهد که چطور به تدریج به سود برسد؛ اما بدانید که اپل، سیسکو، فیسبوک و گوگل همگی بدون برنامه مکتوب تاسیس شدند.
یازده موردی که هر کارآفرین مشتاقی باید بداند:
- فقط با انجام کار میتوانید آن را یاد بگیرید
- .اگر به دانشگاه میروید، رشته تان را با دقت انتخاب کنید
- از محل کار بیش از کلاس دانشگاه درس می آموزید
- جذب سرمایه های کلان ضامن موفقیت نیست
- راه اندازی شرکت کار بچه ها نیست
- دارد به اطرافیان بی طرف نیاز دارید
- وقتی شرکتی را تاسیس میکنید، خودتان رئیس هستید.
- فروش از هر کاری مهم تر است. مشتریان، آینده شرکت شما را تعیین میکنند.
- هر شرکت نوپا فقط یک مدیرعامل
- هدف اصلی شرکت پول درآوردن است
- اگر شانس در خانه تان را نمیزند، یک در دیگر بسازید.
چهار عنصر و چهار منبع
کسب وکارهای جدید و موفق به چهار عنصر کارآفرینی یعنی سکوی ارائه محصول، آزمون محصول، ارزیابی و آینده نگری نیاز دارند و باید چهار منبع خود یعنی سرمایه، نوآوری، کارمندان و رقابت را مدیریت کنند.
چگونه می توانید یک کار آفرین موفق باشید؟
با توجه به اینکه 80 درصد شرکتهای نوپا در ده سال اول شکست میخورند، کارآفرینان باید بر موفقیت تمرکز کنند. به کسب وکارهای موفق اطراف خود توجه کنید. انعطاف ذهنی لازم برای تغییر شکل در شرایط مختلف را داشته باشید. وقتی شرکت تان مشغول رشد و انباشت منابع است، با نوآوری به بقای آن کمک کنید.
در نهایت برای تاسیس یک شرکت عالی و شکوفا کردن آن 10 کار زیر را انجام دهید:
- وقتی لحظه کارآفرینی تان فرا میرسد، آماده باشید.
- شرایط نوآوری را فراهم کنید.
- زمانبندی واقع گرایانه داشته باشید.
- شرکت تان را مثل زندگیتان بسازید.
- مدیریت بحران را یاد بگیرید.
- همه وجودتان را وقف آن کنید.
- به مشتریان کمک کنید محصولات تان را دوست داشته باشند.
- از شهرت تان محافظت کنید. اولین تاثیری که بر مشتری دارید بسیار مهم است.
- هیچ قانونی وجود ندارد و باید جدی و باثبات باشید.
- قبل از شروع تمرین کنید. وقتی فرصتی ظهور می کند ، کارآفرینان دست به کار می شوند.
کلام آخر
25 درصد کسب وکارهای جدید یک سال هم دوام نمی آورند، بیش از 50 درصدشان بعد از پنج سال تعطیل میشوند و 20 درصدشان هم بعد از ده سال از آن صنعت خارج میشوند. آن ها در مسیر ارائه ایده ها و ساخت کسب وکار، درس های زیادی می آموزند. آنها علاوه بر موفقیت ها، از شکست ها هم درس میگیرند. موفقیت و شکست سایر کسب وکارها میتواند راهنمای شما باشد. به سخنان افراد بی طرفی گوش دهید که بازخوردهای دقیق و محتاط ارائه میکنند. برای رشد شرکت، برنامه ریزی کرده و آن را ارزیابی کنید تا به موفقیت برسید.