در این مقاله قصد داریم شما را با بیزینس کوچینگ یا سیستم سازی کسب و کار آشنا کنیم و تفاوت منتور و مشاور با کوچ را برای شما توضیح دهیم، علاوه بر آن قصد داریم درباره سیستم سازی با شما صحبت کنیم و از ضرورت سیستم سازی در کسب و کار با شما سخن بگوییم.
اگر قصد دارید سیستم کسب و کار خود را بهبود و ارتقاء ببخشید با ما همراه باشید.
بیزینس کوچینگ یعنی چه؟
معنی بیزینس کوچینگ به انگلیسی (Business Coaching) نوعی رهبری کسب وکار است که در آن یک فرد که کوچ یا مربی نامیده میشود و به صاحب کسب و کار مهارت های رشد کسبو کار را آموزش میدهد.
کوچینگ کسب و کار چیست؟
بیزینس کوچینگ یا ( کوچینگ کسب و کار) میتواند با راهنماییهایی که فقط و فقط مختص کسب و کار شماست و کاملا شخصی و انحصاری است، به کمک شما بیاید تا موفقیت در کسب و کار شما را رقم بزند و کسب و کار شما را نجات دهد.
اصلا فرقی نمیکند که صاحب کسب و کاری کوچک یا بزرگ باشید، مزایا و قابلیتهای فوقالعاده بیزینس کوچینگ قطعا به رشد کسب و کار شما کمک زیادی خواهد کرد.
اگر شما در زمینه فروش فعالیت دارید می توانید سیستم سازی فروش را در کسب و کار خود پیاده سازی کنید، زمانی یک مربی یا کوچ در کنار شما است شما خیالتان راحت است که درست ترین تصمیمات را خواهید گرفت و کمترین منابع به هدر خواهد رفت.
یک مشاور بیزینس کوچ چگونه به من کمک خواهد کرد؟
وضعیت ظاهری محیط کسب و کار شما، برخورد حرفه ای پرسنل، دادن آموزش های مناسب و متناسب به پرسنل همگی روی کسب و کار شما تاثیر گذار است. شاید برای شما جالب باشد مشتری با چشم خود شما را مورد قضاوت و ارزیابی قرار می دهد (تمیز و مرتب بودن راهروی ورودی، نوع لوازم استفاده شده در محیط کار، نحوه برخورد و راهنمایی کارکنان به مشتریان همگی میزان حرفه ای بودن شما را به مشتریان نشان می دهد).
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد به دلایل نامعلومی مشتریان بالقوه خود را از دست داده باشید بهتر است ریز بینانه تر به کسب و کار خود نگاه کنید، وجود یک مشاور (بیزینس کوچ) می تواند شما را از این مسائل آگاه کند و به حفظ مشتریان و گرفتن مشتریان جدید و افزایش درآمد به شما کمک کند.
کوچ کیست؟ سیستم سازی چیست؟
کوچ در فرآیند کوچینگ یا سیستم سازی به شما کمک میکند تا از وضعیت کنونی خود به وضعیت مطلوب برسید، کوچ با گوش شنوایی که دارد به حرف های شما با دقت تمام گوش میدهد و با پرسیدن سوالات می تواند مشکلات را شناسایی کند و راهکار عملی ارائه کند.
حتی اگر کسب و کار شما دچار مشکلی نباشد، کوچ به شما کمک می کند تا کسب و کارتان را رشد و گسترش دهید، کوچ مشاوری است که هم مشاوره می دهد و هم در پیاده سازی و اجرای راه حل های داده شده کنار شما است.
سیستم سازی کسب و کار به شما کمک می کند بتوانید بهینه سازی سیستم خود را از طریق مشخص کردن فرآیندهای سازمانی ایجاد کنید.
با پیاده سازی این روش مدیریت کسب و کار شما راحتتر خواهد شد، به این معنا که برای انجام هر کاری روال خاصی در نظر گرفته می شود تا مدیریت کسبو کار برای شما راحتتر شود.

بهینه سازی سیستم
علم سیستم سازی چه می گوید؟
مدیران موفق علاوه بر ارتقا مهارت و دانش های تخصصی خود نیاز به ارتقا مهارت های مدیریتی نیز دارند شما می توانید در نقش یک مربی انرژی، خلاقیت و ظرفیت یادگیری کارکنان را بالا ببرید و درون سازمان خود تحول ایجاد کنید. این همان روشی است که شرکت های بزرگ و موفق از قبیل مایکروسافت اجرا و پیاده سازی می کند.
تکنیک های اساسی کوچینگ:
این موارد فوت کوزه گری مربی گری هستند از این نکات طلایی استفاده کنید:
· موقعیت را برای انتخاب سبک دستوری و یا غیر دستوری ارزیابی کنید:
اگر مردد هستید که از کدام سبک رهبری استفاده کنید پیشنهاد ما روش غیردستوری است.
· گوش شنوا برای شنیدن صحبت کارکنان داشته باشید و قضاوت و پیش داوری نکنید:
بگذارید کارکنان راحت برای شما صحبت کنند و شما سکوت کنید و خوب گوش دهید.
· سوالات باز بپرسید سوالات آری یا خیر شما را گمراه خواهد کرد:
سعی کنید سوالات به نحوی باشد که ادامه گفتگو را تسهیل کند مثلا “دیگر چه موردی هست” کارکنان را به ادامه صحبت تشویق می کند.
· مربی گری غیردستوری را تمرین کنید و اراده افراد را برای انجام کارها محک بزنید:
از کارکنان بپرسید از 1 تا 10 چقدر مایل هستی این کار را انجام دهی؟
تفاوت کوچینگ با مشاوره
در طی مشاوره، شخص مشاور به شما راهنمایی می کند و نتیجه آن بسته به عملکرد خودتان دارد. در حقیقت مشاور راهکار را به شما می گوید و باقی آن بستگی به خودتان دارد اما در کوچینگ ، کوچ تا رسیدن به اهداف تعیین شده کنار شما است و به شما کمک می کند.
وجود یک مشاور ( بیزینس کوچ و لایف کوچ ) می تواند به شما و کسب و کارتان کمک کند زمان هایی که نمی دانید با مشکلات پیش آمده چگونه برخورد کنید، می توانید از مشاوره دقیق و علمی او استفاده کنید.
تفاوت کوچینگ با منتورینگ
منتور به شخصی گفته می شود که در زمینه خاصی تجربه کسب کرده است و تمایل دارد تجربه خود را به دیگران منتقل کند.
مثلا تعمیرکاری را در نظر بگیرید که تجارب سی ساله خود را به شاگرد خود منتقل می کند تا او این مسیر را راحت تر و کوتاه تر طی کند. در این روش فرد از منتور خود تقاضای راهنمایی و نصیحت دارد. اما در فرآیند کوچینگ کسب و کار ، نصیحت کردن هیچ جایگاهی ندارد و کوچ باید راهکارهای عملی و قابل اجرا را ارائه کند.
دوره بیزینس کوچینگ:
در طی دوره های بیزینس کوچینگ ، یک کوچ یا مربی در کنار شما است تا راهنمایی های لازم جهت پیاده سازی استراتژی ها را به شما آموزش دهد. داشتن یک مربی که شما بتوانید به او اتکا کنید، یکی از ارزشمندترین منابع در دسترس برای صاحبان کسب و کار است.
آموزش سیستم سازی کسب و کار منطبق با تمامی کسب و کارهای کوچک و بزرگ است، از آن گذشته، شما می توانید از تجربیات مدیران سازمان های دیگر نیز استفاده کنید.
برای اطلاع از سرفصل های دوره بیزینس کوچینگ و قیمت دوره بیزینس کوچینگ کلیک کنید.