خانم جی سورتی مربی کسب وکار، پیشنهادهای مفیدی درباره ساختاربندی سخنرانی، آماده شدن برای مصاحبه شغلی، درگیر کردن ذهن مخاطب با طرح سوال و انتقال پیام با داستان گویی ارائه میده . باید مهارت هایی را بیاموزید که شما را از دیگران متمایز کند. توانایی برقراری ارتباط و ارائه سخنرانی عالی، مزیت فوق العاده ای به فرد می بخشد.
سخنرانی های قدرت مند
در فضای بسیار رقابتی امروز، کارفرمایان انتظار دارند کارمندانشان علاوه بر مهارت های شغلی، مهارت های جانبی فراوانی هم داشته باشند. اغلب مشاغل معاصر به مهارت های ارتباطی و ارائه عالی نیاز دارند. تبدیل شدن به یک سخنران برجسته، شهرت و برند شخصیتان را ارتقا میدهد. از فرصت های موجود برای ارائه سخنرانی استفاده کنید و یادتان باشد برای اثرگذاری مطلوب، باید توانایی تهیه و ارائه یک سخنرانی موثر را داشته باشید.
برنامه ریزی و تمرین برای سخنرانی قدرتمند
آنقدر سخنرانی را تمرین کنید تا مطمئن شوید حرفه ای و قانع کننده است. افراد، اغلب وقت زیادی صرف تهیه اسلایدها می کنند، اما زمان کافی برای تمرین شیوه صحیح ارائه مطالب اختصاص نمی دهند. به همه نشان دهید قابلیت هایی دارید که کارفرمایان عاشق آن هستند. سخنرانی شما باید موارد زیر را نشان دهد:
- مهارت شما در ارزیابی و انتقال اطلاعات مهم
- نظم در ساختاربندی و استفاده صحیح از وقت
- توانایی ایجاد ارتباط با مخاطبان
- داشتن درک دقیق از کسب وکار
- مهارت عالی در ارائه مطالب
- داشتن اعتماد به نفس، هنگام پاسخگویی به سولات
- ظرفیت کنار آمدن با تغییرات غیرمنتظره مثل تغییر در زمان اجرای برنامه
متقاعد کردن مخاطب در سخنرانی ها
شاید هنگام سخنرانی مجبور شوید با عوامل حواس پرتی دیجیتالی رقابت کنید که حواس مخاطبان را پرت میکند. برای سخنرانی موفق باید مهارت های ارتباطی قدرتمندی داشته باشید و همچنین باید مخاطبان را بشناسید تا بفهمید دوست دارند چه چیزی یاد بگیرند و چطور میتوانید واکنش موردنظرتان را از آنها دریافت کنید. این فرایند را با تمرین مقابل خانواده، همکاران و دوستان شروع کنید.
سخنرانان، معمولا داده هایی بیشتر از آنچه در سخنرانی استفاده میشود را جمع آوری می کنند. هنگام جمع آوری مطالب، نکاتی که قرار است بیشترین وقت را برایشان بگذارید، انتخاب کنید. ساختار بحث را به دقت مشخص کنید. هدف شما متقاعد کردن مخاطب درباره پیام اصلی سخنرانی است. اگر ساختار و محتوای واضح نداشته باشید، از یک موضوع سراغ موضوع دیگر میروید و توجه مخاطب را از دست میدهید.
برای انتقال اطلاعات از حکایت ها و داستان ها استفاده کنید
افراد همیشه از داستان گویی برای آموزش، سرگرمی و قانع کردن مخاطبان استفاده کرده اند. مربیان میدانند که داستان گویی به آنها کمک میکند دانسته های خود را به اشتراک بگذارند و به مخاطبان کمک میکند شنیده هایشان را به خاطر بسپارند.
روش داستان گویی، مزایای فراوانی دارد. میتوانید یک داستان را آنقدر کوتاه و مفید کنید تا ضمانتی برای جذب مخاطب باشد. داستانی با اندازه مناسب که خیلی هم طولانی نباشد، باعث میشود شنوندگان آن را به خاطر بسپارند. اگر داستانتان احساسات افراد را درگیر کند، میتوانید به آنها انگیزه دهید کار خاصی را انجام دهند یا انرژی بگیرند
تعریف داستان مناسب میتواند بی روح ترین سوژه را هم زنده کند. روشی برای حک کردن اطلاعات در ذهن مخاطب پیدا کنید. آن را در چارچوبی قرار دهید که مخاطبان به راحتی درک کنند و جذاب و خاطره انگیز باشد.
قبل از آماده کردن سخنرانی ، افکارتان را سازماندهی کنید
قبل از طراحی پاورپوینت سخنرانی، طرح کلی موضوع را مشخص کنید. ببینید برای انتقال نکات مهم، به چند اسلاید نیاز دارید. ببینید کدام بخش های سخنرانی را میتوانید با عناصر تصویری توضیح دهید. متن زیادی در اسلایدها نگذارید. سخنرانان بی تجربه معمولا متن زیادی در اسلایدها قرار می دهند و این اشتباه، حوصله مخاطب را سر می برد.
اسلایدهای تصویری را به متن های فشرده تبدیل نکنید. اگر میخواهید اطلاعات زیادی را منتقل کنید، یک جزوه به حضار بدهید. از خود بپرسید چرا میخواهید این مطلب را در اسلاید قرار دهید و اگر نقشی در تقویت سخنرانی ندارد، آن را حذف کنید.
عناصر تصویری، نقش مهمی در ارائه داده ها بازی می کنند؛ به خصوص برای افرادی که اطلاعات تصویری را راحت تر درک می کنند. تصاویر به مخاطبان کمک می کنند اطلاعات پیچیده را راحت تر درک کنند و شما هم میتوانید توجه آنها را به خود جلب کنید، اما گاهی هم استفاده از اسلایدها چندان لازم نیست.
با سوال کردن مخاطبان خود را در بحث شریک کنید
با طرح سوال، ذهن مخاطب را درگیر کنید. سوالی بپرسید که مخاطبان برای پاسخ دادن به آن مجبور شوند دستشان را بالا ببرند یا سوالی تفکربرانگیز بپرسید. پرسیدن سوال از مخاطبان پاسخگو روش خوبی است، اما شاید برای مخاطبان غیرمشارکتی موثر نباشد. اگر مخاطبان آمادگی مشارکت ندارند، پرسیدن سوال های تفکربرانگیز روش بهتری است. یک سوال تفکربرانگیز مطرح کنید که مخاطب را برای دادن پاسخ بله یا خیر به تفکر وادار کند.
آیا از سخنرانی در جمع میترسید؟ این مقاله میتواند به شما کمک کند
ابتدا و انتهای سخنرانی
مهم ترین قسمت های سخنرانی، آغاز و پایان آن است. در ابتدای سخنرانی سعی کنید توجه مخاطبان را به خود جلب کنید و در ادامه سعی کنید آنها را در بحث مشارکت دهید. واضح و بلند صحبت کنید تا مخاطبان همه کلمات را بشنوند و درک کنند. اگر افراد به سختی صدایتان را بشنوند، دیگر به حرف هایتان توجه نمی کنند.
از ابتدا باید بدانید که قرار است سخنرانی را چطور به پایان برسانید. قطعا دوست ندارید با مشکل کمبود مطلب یا وقت رو به رو شوید و مجبور شوید حرفتان را ناگهانی و به شکلی ناخوشایند پایان دهید. اکثر مردم آخرین چیزی که شنیده اند را به خاطر می آورند. پس پایان سخنرانی هم باید به اندازه آغاز آن برجسته و به یاد ماندنی باشد.