دسته‌بندی نشده, مدیریت کسب و کار

هوش بازار

هوش بازار چیست؟

  • هوش بازار اطلاعاتی در مورد صنعت یا بخش بازار شما است که می تواند استراتژی را مشخص کند و به شرکت شما مزیت رقابتی بدهد.
  • هوش بازار شامل نقاط داده ای مانند فروش، داده های مشتری، پاسخ های نظرسنجی، گروه های تمرکز و تحقیقات رقبا است.
  • اطلاعات بازار را در نظر بگیرید که شرکت شما در کنار روندهای صنعتی گسترده تر جمع آوری می کند تا سعی کند فرصت های جدید بازار را قبل از رقبای شما شناسایی کند.
  • این مقاله برای صاحبان مشاغل کوچک است که می خواهند از هوش بازار برای موقعیت شرکت خود برای رشد و موفقیت استفاده کنند.

پیگیری رقابت و وضعیت صنعت شما بخشی جدایی ناپذیر از راه اندازی هر کسب و کاری است. به طور سنتی، این اطلاعات “هوش بازار” نامیده می شود. در سال‌های اخیر، عمل جمع‌آوری اطلاعات بازار گسترش یافته و شامل تحلیل‌هایی شده است که می‌تواند به شما در بهبود مدل کسب‌وکار و پیش‌بینی‌ها کمک کند. هوش بازار می تواند به شما کمک کند تا بازار خود را بهتر بشناسید تا کسب و کار سودآورتری داشته باشید.

هوش بازار چیست؟

در هسته خود، هوش بازار از منابع اطلاعاتی متعددی برای ایجاد تصویری گسترده از بازار موجود شرکت شما استفاده می کند. مشتریان، مشکلات، رقابت و فرصت های شرکت شما را برای ایجاد محصولات و خدمات جدید ارزیابی می کند.

شما می توانید اطلاعات بازار را با ارجاع به گزارش های فروش، داده های مشتری ، نظرسنجی ها و بررسی معیارهای رسانه های اجتماعی جمع آوری کنید.

 شامل شناسایی بازار هدف و درک نیازها و روند مصرف کنندگان شما می شود.

هوش تجاری در مقابل هوش بازار 

 اغلب با هوش تجاری اشتباه گرفته می شود، اما آنها یکسان نیستند. هوش تجاری به داده هایی به طور خاص در مورد یک شرکت اشاره دارد، در حالی که هوش بازار به روند کلی نگاه می کند.

به طور کلی، هوش تجاری اطلاعاتی درباره عملکرد داخلی شرکت است. این شامل تعداد محصولات ارسال شده و تعداد کل فروش در یک ماه می شود.

در مقابل، هوشمندی بازار بر اطلاعات خارجی، از جمله جمعیت شناسی مشتری ، اطلاعات جغرافیایی و آنچه مصرف کنندگان می خرند، تمرکز می کند. همچنین به رقابت نگاه می کند تا ببیند کسب و کار شما نسبت به بقیه بازار در کجا قرار می گیرد. همه اینها می تواند به شکل گیری تحلیلی از هوش تجاری کمک کند.

هوش بازار همچنین آنچه را که با رقابت شرکت شما اتفاق می‌افتد، در نظر می‌گیرد، که هوش تجاری به کلی نادیده گرفته می‌شود.

شرکت ها چگونه از هوش بازار استفاده می کنند؟

هوش بازار موفق به سوالات مشخص در مورد مشتریان و رقبای فعلی و بالقوه پاسخ می دهد و به شرکت شما کمک می کند تا اهداف داخلی خود را تعیین کند. در اینجا چند سوال وجود دارد که هوش بازار می تواند به آنها پاسخ دهد:

  • شرکت من باید منابع بیشتری را به کجا اختصاص دهد؟
  • برای ورود به کدام بازارهای بعدی تلاش کنم؟
  • الگوهای خرید بهترین مشتریان ما چیست؟
  • چه محصولاتی را می توان برای مشتریان فعلی به بازار عرضه کرد؟
  • شرکت من می تواند محصولات جدید و موجود را به چه بخش های جمعیتی معرفی کند؟
  • چگونه تحلیل بازار را انجام دهم ؟

هوش بازار به کسب و کارها کمک می کند تا محیط کلی را که در آن فعالیت می کنند تجزیه و تحلیل کنند. این به کسب و کار شما کمک می کند تا ریسک های بالقوه را شناسایی کرده و فرصت های جدیدی را برای رشد شناسایی کند. اکثر شرکت ها این کار را با بررسی این چهار معیار انجام می دهند.

هوش بازار

هوش رقیب

هوش رقیب شامل جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات در مورد رقبای شماست. تجزیه و تحلیل نقاط قوت و ضعف رقبا می تواند به شما کمک کند اطلاعات ارزشمندی در مورد شرکت خود و اینکه چرا مشتریان همیشه محصول یا خدمات شما را انتخاب نمی کنند به دست آورید.

به عنوان مثال، گزارش تجزیه و تحلیل رقابتی یک ابزار منظم در اکثر عملیات بازاریابی است که سطح خدمات ارائه شده توسط یک محصول را ارزیابی می کند. یک گزارش تحلیل رقابتی می‌تواند شامل همه چیز از قیمت و ویژگی‌های محصول، تا مخاطبان هدف و جمعیت‌شناسی کلیدی باشد. پس از جمع آوری، همه این اطلاعات می توانند برای ایجاد یک محصول فوق العاده مورد استفاده قرار گیرند که به مشتری پاسخ می دهد، در حالی که از مشکلاتی که سایر مشاغل با آن مواجه شده اند جلوگیری می کند.

هوشمندی محصول

هوش محصول شامل تجزیه و تحلیل کیفیت محصول یا خدمات شما می شود. اگر شما یک محصول فیزیکی را می فروشید، شامل بررسی فرآیند تولید و اینکه آیا محصول را تا حد امکان کارآمد می سازید، می شود. اطلاعاتی که جمع آوری می کنید به شما کمک می کند تا ارزش محصول خود را افزایش دهید.

جمع‌آوری این نوع اینتل نسبتاً ساده است، زیرا شما را ملزم می‌کند به محصولات دیگر موجود در بازار نگاه کنید و نقاط قوت و ضعف آنها را ارزیابی کنید. این ارزیابی همه چیز را از خود محصول و بسته بندی آن، نحوه نمایش آن در فروشگاه ها و فرآیندها و هزینه های تولید را پوشش می دهد.

درک بازار

درک بازار احساس شما از بازارهای مختلف است که در آن محصول یا خدمات خود را می فروشید. این نوع تحقیق به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید که در آن بازارها چقدر خوب عمل می‌کنید، و اینکه آیا بازارهای دیگری وجود دارد که بتوانید به آن‌ها گسترش پیدا کنید.

جمع آوری اطلاعات برای دستیابی به درک کامل از بازار، ترکیبی از تجزیه و تحلیل رقابتی و هوشمندی محصول، همراه با شناسایی افراد برتر در این فضا است. با درک آنچه در بازار به فروش می رسد، می توانید شروع به جمع آوری هوش کاربر نهایی خود کنید تا بفهمید چرا مشتریان آن افراد با عملکرد برتر را ترجیح می دهند.

درک مشتری

درک مشتری شامل یادگیری بیشتر در مورد مشتریان فعلی شما و دلیل خرید آنها از شما است. همچنین می تواند به شما در درک هر گونه چالشی که با آن مشتریان روبرو می شوید کمک کند تا رضایت و میزان حفظ مشتری را بهبود بخشد . اطلاعاتی که جمع آوری می کنید می تواند به موفقیت شما در کمپین های بازاریابی آینده نیز کمک کند.

برای یک بخش بازاریابی معمول است که پرسونای مشتری را گرد هم بیاورد که جزئیاتی مانند جمعیت شناسی، علایق، مشکلاتی که با آن روبرو هستند و راه حل هایی که یک کسب و کار می تواند برای آنها ارائه دهد ارائه دهد. این بینش های مشتری اغلب می تواند به کل عملیات کمک کند، از کسانی که در توسعه محصول هستند تا مهندسان تضمین کیفیت.

هوش بازار یک نمای کلی از جایگاه شرکت شما در بازار ارائه می دهد، کسب و کار شما را با رقابت شما مقایسه می کند و رفتارهای مشتریان هدف شما را تجزیه و تحلیل می کند.

نحوه جمع آوری اطلاعات بازار

در حالی که هیچ برنامه مشخصی برای چگونگی جمع‌آوری اطلاعات بازار توسط شرکت‌ها وجود ندارد، بسیاری از آنها این کار را با انجام اشکال مختلف تجزیه و تحلیل سطح بالا انجام می‌دهند. بیایید به چهار استراتژی مختلف که می‌توانید برای جمع‌آوری اطلاعات بازاریابی استفاده کنید، نگاهی بیاندازیم.

تیم فروش شما نیز به طور منحصر به فردی برای کمک به هوشمندی بازار موقعیت دارد. از آنجایی که نمایندگان فروش به طور مرتب با مشتریان بالقوه و مشتریان صحبت می کنند، می توانند بینش بیشتری در مورد روندهای صنعت ارائه دهند. استفاده از CRM اغلب بهترین مکان برای یک شرکت است تا این اطلاعات را در یک مکان با مشتریان به اشتراک بگذارد.

نظرسنجی ها

اگر می‌خواهید داده‌های تحقیقات بازار خود را به دست آورید، نظرسنجی یا نظرسنجی آنلاین برای مشتریان ارسال کنید . سنکاران خاطرنشان کرد که این می تواند یک رویکرد مفید باشد، به خصوص اگر لیست مشتریان خود را به طور موثر حفظ کنید.

یک متخصص داخلی

اگر شرکت شما به اندازه کافی بزرگ است، ممکن است بتوانید یک تحلیلگر هوش بازار استخدام کنید. به عنوان یک متخصص، تحلیلگر می تواند تصویر ظریف تری از بازار ایجاد کند.

آنها این کار را با برقراری ارتباط با تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و مشتریانی که در ایجاد و توزیع محصولات شرکت شما دخیل هستند، انجام خواهند داد. این نوع گفتگو – همراه با داده های سخت و تحقیقات بازاریابی – اکثر اطلاعات بازار را شامل می شود.

هنگامی که این اطلاعات پردازش شد، می توانید از آن برای تعیین فرصت های سودآور در بازار استفاده کنید.

هوش بازار را نادیده نگیرید

هوش بازار می تواند بینش بیشتری نسبت به صنعت خود به شما بدهد و به شما در شناسایی فرصت های جدید برای توسعه کمک کند. اما تنها زمانی مفید است که اطلاعاتی که دریافت می کنید دقیق باشد.

متأسفانه، حفظ هوش بازار می تواند به سرعت برای صاحبان مشاغل کوچک وقت گیر شود. به همین دلیل است که ابزارهای آنلاین زیادی برای کمک به جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و ذخیره اطلاعات بازار وجود دارد.

نکته آخر

در حالی که یک فرد می تواند بسیاری از کارهای تحقیقات بازار را برای یک شرکت کوچک انجام دهد، با رشد شرکت شما ممکن است نیاز داشته باشید زمان بیشتری را به تجزیه و تحلیل داده ها اختصاص دهید.  با افزایش حجم اطلاعات، ممکن است استفاده از ابزارهای آماری و فناوری های پیچیده تر برای مدیریت و دستکاری داده ها ضروری باشد.

اگر آمادگی یادگیری یک بسته نرم افزاری یا استخدام یک تحلیلگر داخلی را ندارید، ممکن است یک متخصص شخص ثالث بتواند به شما کمک کند تا از هوش بازار خود نهایت استفاده را ببرید. به این ترتیب، می توانید محیط فعلی بازار خود را درک کنید و از فرصت های موجود برای کسب و کار خود نهایت استفاده را ببرید.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “هوش بازار

  1. I would like to thank you for the efforts youve put in penning this blog. I am hoping to view the same high-grade content by you later on as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal site now 😉

    1. Greetings to you, we hope we can always have you by our side
      The mision of the path of perfection is that: no business dies from lack of productivity.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *